lördag 11 juli 2009

Liberal dynga

Om någon undrar varför jag ofta kritiserar USA ska svaret lämnas här. Jag tycker inte att ett land har rätt att gå in i ett annat land och avsätta demokratiskt valda ledare. Nu senast har det hänt i Honduras. Latinamerika är väldigt utsatta för USAs hat mot socialism och solidaritet. Man kan undra varför. Antalet offentliga sjukhus och statligt ägda instanser är mycket högre i sverige än i något latinamerikansk land. Kan det vara så att man inte vågar ge sig på sverige för att vi är ett i-land? Absolut. Det är en äcklig politik som förs, och Obama har visat sig vara en helt vanlig amerikansk president. Ingen skall inbilla sig att välden blir bättre med han vid makten. Kanske bättre än den var då dumjävulen Bush härjade, men inte mycket. De som har jublat över hans tillbakadragande i Irak, satte kaffet i vrångstrupen då han ökade ”draget” i Afghanistan. De som hurrade över den utlovade stängningen av Guantanamo bay, hade inte jublat färdigt innan ett likadant, mycket större fängelse, i Afghanistan (igen) planlades.

Bara för protokollet kan vi ju påpeka Afghanistans taktiska läge: mitt i smeten. Det är inte en tillfällighet att landet inte får rå om sig själv. Snacket om att det handlar om att befria kvinnorna, vilket vore något hedervärt, är just ingen annat än snack. Att sverige deltar i detta krig verkar ingen reflektera över. Våran neutralitet är utread av ärkeidioten Bildt, och ingen fick veta något.

Det tragikomiska är, att om man tar denna diskussion med en liberal, kommenterar de inte det faktum att allt här ovan stämmer, utan de vänder sig emot ”de antiamerikanska uttalandena”. Vilket säger mer om deras värdelösa tvålhjärnor än något annat. Kan man inte argumentera för sig, kan man lika gärna säga något så dumt att den man pratar med svimmar.

Är det konstigt att vara emot mord? Eller att vara emot övergrepp? Ja, enligt borgare är det så. Grattis, ni har vunnit mitt förakt. Svaret: det är så läskigt med den antiamerikanska stämning som du uttalar…

Jag tror inte ens att min katt, med en hjärna stor som en liten pannkaka, är så dum.

Inga kommentarer: