torsdag 15 januari 2009

Ett par frågor bara

Jag bara undrar, var är du nu? Reinfeldt! Var är du? Eller snarare, hur tänker du? Nu, i kristider, ser du och dina medbrottslingar till att vården måste skäras ner. Lyssnade du inte då sjuksystrarna strejkade, om deras höga arbetsbelastning, och deras urusla löner? Eller sket du i det? Det verkar korkat, för att uttrycka sig snällt, att lägga besparingar som leder till mindre jobb just nu, i dessa tider. Jag vet att du kommer att skylla på kommuner eller landsting och svära dig fri från skuld. Men vi vet ju båda två att din politik alltid kommer att leda till nedskärningar. Du gillar inte välfärden, du jämförde den med cancer i din första bok. Kommer du ihåg det? Jag gör det.

***


Jag bara undrar, ni människor som anser att moderaterna är förtjänt av MER stöd, i dessa kristider, vad tror ni att krisen är ett resultat av? Tror ni att den borgerliga nyliberalismen som ligger bakom denna internationella katastrof är nationell? Fattar ni inte att den politik som lagt grunden för denna kräftgång är den borgerliga? Är ni mentalt handikappade?

***


Över 1000 döda i Gaza, hörde jag igår. Palestinier. En palestinier är värd 100 judar. Det måsta vara så, eftersom att det finns 10 döda Israeliska judar.

***


Det var en kille på tv igår som ansåg att kriget var Hamas fel. Han påpekade att Hamas gömde sig bland civilbefolkningen. Han ides inte nämna att Hamas är en politisk grupp och att människorna i Hamas givetvis måste bo NÅGONSTANS. Han sa inget om de övergrepp som pågått i Israel mot palestinier i decennier. Ha sa faktiskt ingenting som skulle kunna liga Israel i fatet. Jag undrar om han har någon anknytning till Israel?...

***


Va där det för fel på er? Man kan inte döda en människa, oavsett anledning.

Inga kommentarer: