lördag 29 augusti 2009

retorik från baksidan

Jag brukar svära över idioter, typ folkpartister som tycker att det är helt ok att försvara det massmord och den mänskliga förnedring som Israel utsätter Palestinas folk för. Det är ren jävla dumheter som får en människa att skrika: ”antisemitism”, så fort kritik kommer deras väg, speciellt då kritiken är berättigad.

Det slog mig att borgarna i sverige gör likadant: deras favorit just nu är att försöka rikta all kritik mot vänstern. Oavsett om nazister härjar fritt och beter sig som man kan förvänta sig av sådana tragiska individer, riktas kritiken mot vänstergrupper som protesterar mot nazismen/rasismen. De säger: ”Imperialismhatet är fruktansvärt. De skyller allt på USA.”

Ingen skyller allt på USA. Givetvis. Däremot riktas avsky mot de övergrepp som begås i det landets namn. De står ju oftast på Israels sida, bland annat, och de krigsbrott som de begår och begått är milsvida.

Hatet mot USA, som alltså inte är ett hat, utan välgrundat fördömande mot tillexempel mord.

Det är alltså en medveten borgerlig strategi.

Och så undrar de över hur det kommer sig att man vill ställa upp dem mot en vägg och låta de drabbade människorna ha en kvart på sig?

Inga kommentarer: