tisdag 12 maj 2009

Mer centersnack

Centern, detta vansinne från stureplan.

De säger att man skall få ner ungdomsarbetslösheten med att ta bort LAS. Fåntratten på aftonbladet, Lena Mellin, säger att det, LAS, nog är en av orsakerna till att det finns ungdomsarbetslöshet. Hon grundar det på dåliga gissningar.

Det Centerpartiet inte säger är att dessa jobb, som kommer ungdomarna till gagns, redan fanns, men innan Maud lade sina vidriga fingrar på det sunda förnuftet, var det lite äldre människor som hade jobben – inte nödvändigtvis förvisso, förslaget att helt ta bort LAS gör det fritt fram för arbetsgivarnas godtycklighet. Ponera att den människa som får sparken till förmån för en 20åring är 55. Vem tror du har lättast att få jobb sen, Maud, en 20åring eller en 55åring? Med tanke på att sveriges sämsta regering sedan Carl Bildt var statsminister har försämrat a-kassan, hur ska den människan klara sig? Tänk om vederbörande har lån att betala. Maxbelopp för a-kassan är ca: 4950 under två veckor. Vilket alltså ger en inkomst ungefär 11000 i månaden, lite drygt, efter skatt. Max.

Resultat är det vanliga då högern far fram, katastrof.

Kanske finns det bättre vägar att gå? Kanske kommer aldrig högern att bry sig om konsekvenser som förstör för gemene man, så länga bankerna går fria…

Inga kommentarer: