söndag 10 maj 2009

Centerlögner

Nu är jag arg igen. På världens sämsta Robertsforsare Maud Olofsson och hennes partikamrater.

Jag måste alltså återigen syna en av hennes monstruösa lögner.

Då Maud säger att hon vill avveckla LAS för, bland annat ungdomars skull, ljuger hon. Det har givetvis ingenting med ungdomar att göra. Det handlar om att företagen skall få friare händer att göra sig av med personal som inte är fysiska praktexemplar. Då man jobbar i 30 år får kroppen skavanker. Om tacken för att man gett ett företag sina bästa år ska vara att man får sparken för att bli ersatt av en ny, ung människa, som inte har dessa skavanker, gör man verkligen om oss till ”slit och slängprodukter”. Det finns miljontals bevis på hur en uppluckrad arbetsmarknad koster mer för arbetarna, vi betalar priset med våran hälsa.

Detta är givetvis inget som Fredrik Federley och hans ondskefulla kompanjoner bryr sig det minsta om, då de pimplar dyra viner på stureplans alla kändiskrogar. De slåss för rätten att slita ut människor och sedan kasta bort dem. På vilket sätt gynnar det ungdommar?

Kan de vara så att det gynnar arbetsgivaren mer, de som alltid gynnas av högerpolitik? Det verkar mer troligt, inte sant?

De argument de uppfinner för att kunna föra en politik som hade fått Gösta Bohman att hicka till, är löjeväckande. De påstår att det skulle ge en ungdom MER trygghet att de kan bli sparkade när som helst. De ungdomar (enligt centern är man ungdom till 26 års ålder) som är intresserade av familj eller banklån, är helt körda i hennes ultradystopi. Vilken bank ger ut lån till en människa som när som helst kan bli av med sitt jobb bara för att man tillexempel blir sjuk? Eller om man är kvinna, blir gravid? Man får ha i åtanke att den upp luckring av LAS som redan skett lett till exakt det att gravida allt oftare blir av med sina jobb under grossessen. Det kan ni tacka MP och högern för.

Den som tror att arbetsgivarna bedriver social verksamhet har missat själva poängen med varför man ska ha ett företag - tjäna pengar. Det är därför inte så konstigt att man vill göra sig av med kostnader. Jag anser att detta måste stoppas, en lycklig och trygg arbetare är en bättre arbetare än den som är rädd för att tycka, tänka eller känna efter. Den världen lämnar inget utrymme för speciella behov. Den världen lämnar utrymme för utslagning och, katastrofalt nog, socialdarwinismen. Jag har förstått att borgare inte erkänner att socialdarwinismen är samma sak som fascismen.

Så Maud, sluta ljug, var ärlig. Det är jobbigt nog att lyssna på ditt hyckleri ändå.

Inga kommentarer: