lördag 7 april 2007

Carl Bildt, Kuba och media

Apropå Carl Bildt och hans Kubabråk: jag blir alltid lite förvirrad då nyheter som jag inte kan finna någon rimlig förklaring till dyker upp. Bråket om UD, Kuba och tokCalle var en sådan nyhet. Vad faan, tänkte jag och undrade vad jag inte fick reda på. Det var ju ganska lustiga utdrag man fick läsa av den Kubanska killen.


Jag letade på nätet men hittade inte mycket. Hela utsagan hittade jag i proletären. Varför bara där? Är inte fakta av allmänintresse?


Detta var vad han sa på riktigt, utan censur!


”Vi har med bestörtning lyssnat till Kungariket Sveriges representant. Hans stridslystna och mästrande inlägg påminner om den svenska imperialismens alls icke ärorika dagar, som drabbade grannfolk med blod, tårar och kolonial underkastelse.

Cynismen, hyckleriet och medlöperiet i hans ord väcker förvåning.

Hur kan man tala om läget för de mänskliga rättigheterna i världen utan att nämna det tortyrcentrum som USA har upprättat i Guantánamo?

Om han nu är så engagerad för de mänskliga rättigheterna i världen, varför nämnde han inte de krigsförbrytelser som begås av ockupationstrupperna i Irak? Varför undvek han att beröra de hemliga flygningarna och CIA:s fång- och tortyrcentraler runt om i Europa?
Kuba är en rättstat som innefattar alla. I Sverige ökar förföljelse och diskriminering av invandrare och minoriteter som inte motsvarar rasistiska ideal från vikingatidens erövringståg och förtäckta etniska rensning.

Sveriges anförande var typiskt för den förkastade politik av konfrontation och manipulation som präglade den gamla människorättskommissionen.

Det förklarar varför Sverige inte ingår i detta Råd, medan Kuba tack vare sina välkända meriter när det gäller mänskliga rättigheter valdes in som grundare och medlem med stöd av över två tredjedelar av medlemmarna i FN:s Generalförsamling.”

Tal av Rodolfo Reyes Rodrigues, Kubas ambassadör, i FN:s råd för de mänskliga rättigheterna

Jag måste dock säga att Bildts ord inte alls väcker förvåning. Eller att det hycklande han kommer med är märkligt; han har en bild av världen som är nära besläktad med Per Svensson, mycket avskyvärd skribent på expressen, enligt deras bild kan man inte kritisera USA, allt de gör är bra och så det så… Ifrågasätter man det är man ond eller nått. Att fakta kommer emellan spelar liksom ingen roll. Läs bara Pers attack på alla journalister som kritiserar Bush. Eller vad det nu är.

Man kan roa sig med att läsa svaret som Erik Wijk och Åsa Linderborg skrev.

Jag fattar bara inte hur korkade en människa får vara? Per Svensson, gör mig en tjänst, tänk! Om du kan…

Proletären hittar man här.

Mer om Kuba och Bildt finns här.

2 kommentarer:

Roy Race sa...

Eftersom jag tycker din blogg är bra så tänkte jag lägga till den som länk på min sida är detta ok för dig om inte säg till så tar jag bort den.

Tankesmedjan Det sovande folket sa...

Bra som alltid!!! Hur i helvete ska vi bli av med honom? Han verkar lika svår att bli av med som Berlusconi!