lördag 31 mars 2007

Det svänger snabbt...

Tidigare idag spreds nyheten att BI (byggnads industrier, de som företräder arbetsgivarna i byggbranchen) skulle skriva på det nya kollektivavtalet. Till min fasa läser jag att byggnads släppt det viktigaste kravet: granskningsavgiften.


Det var lögn. Vilka spred den? Timbro? Att näringslivet och moderater (numera även de andra i alliansen) hatar byggnads är känt. Att de arbetar med alla medel för att svartmåla byggnads är inte lika känt. Men se bara på all information om Vaxholmsbygget, eller nu framförallt om granskningsavgifterna efter dommen i EU; ingenstans stog det att läsa FAKTA, bara förtalande, förmenta lögner. Det visade sig ju att den kille som stämt byggnads inte ens betalat dessa avgifter trotts attt han sakt det åtskilliga gånger. Han ändrade sig då fakta kom fram. Lögnerna runt Vaxholmsbygget tar för lång tid att lägga fram.


Jag tänkte just gå ut ur facket då nyheten visade sig vara helt fel.


Jag blir kvar. Lugnet är stort.


Det hade varit jobbigt att bli av med Alexander Sundström OCH facket på samma dag.


Jävla Timbro!

2 kommentarer:

Roy Race sa...

Det är så sant att näringslivet och alliansen gör sitt bästa för att smutskasta byggnads, detär nog det förbund som är värst utsatt, men vi i dom andra förbunden får oss också en släng av den sleven lite då och då om det nu kan kännas som en tröst, bra blogg detta.

Fredrik sa...

Jo, alla förbund är drabbade. Men tillsammans är starka! Personligen är jag otroligt missnöjd med årets avtalskampanj; metall har skrivit på ett skandalavtal och handels skulle ha haft mer betalt. aja, jag hoppas det blir bättre, men jag är skepptisk.

Tack för komplimangen!