fredag 11 juli 2008

Borgerlig retorik

Allians mot vett, de som styr Sverige, har en smart lösning på sina politiska löften. De har ju fyra inblandade, vilket gör att de i princip säga vad de vill, utan att behöva ställas mot väggen. Det är ju glasklart: svaret är: nej, men vi måste ju lyssna på alla inblandade, så det förslaget kunde vi inte uppfylla.

Jag har många exempel, men det som jag kommer ihåg tydligast från valkampanjen var bland annat: Moderaternas löfte om sänkt pris på SL-kort i Stockholm. Det skulle kosta 500. De hade affischkampanjer där de påtalade just detta löfte. Vi som tvingas leva våra liv i den stad som gör anspråk på att vara landets huvudstad vet att priset gick upp.

KD, ett parti som hör hemma i en annan tidsålder och framförallt i en annan dimension där man inte behöver använda hjärnan, kritiserade den sittande regeringens bensinskatt. De och någon jävla intresseförening, typ: galna bilförare, eller vad det nu var, gick ut och lovade förändringar. Sänkningar av skatter och gud vet vad. Jo… Vem blev rövknullad? Vi garanterades sänkta priser, nu skylls allt på oljepriser… Men de oljepriserna fanns redan då. Vi är inte så lättlurade. Eller, vi var ju det.

Att samma parti dessutom har mage att säga att V vill ta bort hjälpen för Afghanistan, då de ville ta bort de av USA styrda FN-trupperna. Det gör att jag spyr. Först och främst har vi fått det svart på vitt av bland andra den gamle miljöpartisten Gustav Firolin (???) (sen han var smart nog att byta jobb till journalist), att de trupperna inte alls är oberoende fredsbevarande. De tar order direkt från Pentagon. Vilket alltså är både olagligt och förkastligt. Nu vet jag att internationell lag aldrig någonsin tagits på allvar av jänkarna. Den finns för att alla andra skall tvingas lyda. Nå, KD har varit för alla olagliga invasioner som det stora landet i väst bedrivit sen partiet föddes från Mordors brinnande ondska. DE borde plikta för sin jävla arrogans. Men med dagens borgerliga retorik, hämtad direkt från nazityskland, är det bara att säga en lögn tillräckligt många gånger för att vi skall gå på det till slut. För ingen kan väl vara så förment?

I den första av de partiledardebatterna som hölls innan förra valet, den som gjorde att jag spydde konstant i tre månader, raljerade Reinfeldt om hur sossarna hade förlorat kontakten med sina väljare på grund av att de höjt sina löner. Furir Reinfeldts första drag som statsledare? Är det kostigt att man mår dåligt?

Var 1 parti, för det är ju det ni är. Ordet fegis ligger nära till hands.

1 kommentar:

Roy Race sa...

Ett mycket klokt och bra inlägg måste jag säga...