måndag 12 november 2007

En sån där utmaning...

Bara för att visa att jag inte tror att jag är större eller bättre än någon annan skall jag välja ett par skivor att ta med till denna fiktiva ö som verkar ha båda mat och el och stereo för mitt musiklyssnande. Verkar det jag säger konstigt är det bara att läsa vad jag skrev i förgående inlägg angående dessa otroligt löjliga så kallade utmaningar.

7 skivor och varför just dem?


1 Helloween var min första riktiga musikaliska förälskelse. Visst, jag gillade en massa artister före Helloween klev in i mitt liv, men det var det första bandet jag samlade skivor av. Jag kan nog leva utan deras musik nu, även om deras senaste skiva, Gamling with the devil, är en uppryckning. De håller en jämn nivå, men inte tillräckligt hög. Jag föredrar band som Nocturnal Rites, Gamma Ray och andra mindre kända rockare. Men jag måste ha en skiva med. Det står mellan cd-versionen av Walls of Jericho och någon av Keeper of the seven keys alstren. Jag tror dock att det lutar mot Walls eftersom att det trotts allt är tre skivor i en. Svårt val hur som helst, jag älskar alla deras tidiga skivor.


2 Det var för det mesta Kai Hansen som skrev musiken i Helloween och hans egna band, Gamma Ray har gjort en massa skivor som lätt skulle platsa på denna öde ö. :D Min favorit är Land of the free, deras odiskutabelt bästa skiva. Enligt mig. Alltså måste jag välja den. Andra potentater är Sigh no more, Power plant och kanske Genius and insanity.


3 Mycket heavy metal är det. Dream Theater har gjort ett par riktigt bra skivor, och ett par ganska tråkiga. Då jag vill ha med lite mer musik än bara heavy metal, hur teknisk det än är, väljer jag bort bland andra Symphony X, trots att jag faktiskt tycker att de är ett bättre band. Men Drömteaters skiva Scenes from a Memory är en av de bästa skivor någonsin och det är ju lite av tanken då man väljer skivorna, antar jag.


4 Cannibal Corpse är världens bästa death metalband. De har gjort skivor som krossar allt motstånd och deras genrekamrater skäms oftast då de jämförs. Jag har problem att välja skiva eftersom att de flesta är kanonbra. Men finalisterna är helt klart Bloodthirst och Gallery of suicide. Vilken skall man välja då? Bloodthirst är den aggressivare skivan av de två men Gallery är bredare. Jag tror att det är vad som får avgöra. Jag älskar temat, ett självmordgalleri där man går in och tar livet av sig. Bisarrt och härligt.


5 Min kärlek för hiphop är växande. Favoriterna är Cypress Hill, Eminem, Dr Dre och Sticky fingaz med flera. Jag måste välja Stickys skiva, Black Trash - The Autobiography of Kirk Jones. Det är nått så originellt som en conceptskiva om mr sticky, påhittad. Han är numera mer känd som Blade i tv-serien med samma namn.


6 Testament är ett av de band som jag gillat sen jag först hörde dem. Då det begav sig var det debuten The legacy som lockade till jubel. En sak som thrashen lidigt av, till skillnad från hårdrocken, är de tidiga produktionerna som inte alltid passat till den aggressiva och oftat tekniska musiken. Ljudet har gjort att en del skivor har åldrats ofördelaktigt. Då Testament släppte skivan The gathering i lsutet av 90-talet hade alla ljudproblem åtgärdats. Och med Dave Lombardo från Slayer på trumman kan det inte bli dåligt. Faktiskt. En av de bästa skivorna som sammanfattar allt som thrash metal handlar om. Texterna är dessutom lysande.


7 Nått som inte är metal. Skitsvårt. Jag känner att hela 70-talsrocken, Deep Purple, Rainbow och till viss del även Zeppelin fått stå tillbaka. Men vad gör man? Jag hade lätt kunnat ta med alla Yngwie Malmsteens skivor utan att gråta (utom de tre senaste!!!). Det får bli en samlingsskiva av Nationalteatern Livet är en fest - En Samling. Annars hade det blivit Lalehs debut som är hur bra som helst. Eller kanske Björks debut? Aah

Gud vad jobbigt. Och vem bryr sig egentligen? Nej. Förlåt för bortslösad tid och sluta genast med sådana här dumheter, ni kan ju läsa en bok och lära er nått.

4 kommentarer:

Ankan sa...

Inte e det slös me tid inte. Det e intressant och rolig läsning. Intressant lista, bättre än din bättre hälfts (för visst e hon det, Fel...?), iaf. i mina öron.

Féline sa...

ankan: Jaså, du menar att min musiksmak är dålig? ;D ;D

Ankan sa...

F: Ehh, asså, njae, jag menar, ehh....öhöhö...

:O

Fredrik sa...

Detta är ganska meningslöst för alla utom mig och de personer som avgudar mig. Jag misstänker att det är ytterst få människor... :D

Förutom sambon... Men hon avgudar mig nästan för mycket. heeeeh Förlåt älskling. ;)

För övrigt kom jag på en skiva som jag glömde omgående. Den bästa skivan alla kattegorier: Opperation Mindcrome av Queensrÿche. I suck!

Det är dessutom givet att min smak är bättre än sambons, hon är ju tjej. moahahaha hehe