onsdag 6 februari 2008

Amerikansk utrikespolitik, ondska och den svenska högern (del 1) Bolivia

Om man gillar amerikansk utrikespolitik är man ondskefull och en idiot. Jag ber om ursäkt om någon känner sig kränkt. Men det är tyvärr dagens sanning.

Idiot och ondskefull alltså… Varför då, kanske någon undrar. Jo varför stödjer man annars MOTSTÅNDARE till följande förslag: (I Bolivia) bekämpning av korruption och avskaffande av politikers privilegier.


*Byggandet av sjukhus (över 20 st byggda och utrustade). 3,2 miljoner läkarbesök sedan 06 och över 4000 liv räddade.


*Gratis sjukvård och en del i Venezuelas och Kubas Misión Milagro (uppdrag mirakel) där man räddat 215000 människors syn. Tillexempel.


*Bolivia
är ett av världens fattigaste länder med mer än en miljon analfabeter (9 miljoner invånare samanlagt), sen 06 då Evo Morales fick makten, har 260000 människor fått lära sig att läsa. Ytterligare 297000 deltar i utbildningen nu. 75% av analfabeterna är kvinnor.


*Pensioner har införts för äldre människor som inte haft inkomst, och ökade minimilöner samt satsning på bostadsbyggande.


*Detta har till stor del finansierats av att Evo Morales tog tillbaka landets naturtillgångar från de företag som gjorde 90% vinster och inte gav nånting till landet. Nu får Bolivia 82% av vinsten och de företag som utvinner naturtillgångarna får 18%. Man bör känna till att dessa företag fortfarande verkar i landet eftersom att de tjänar pengar på det. De har inte tvingats från landet.


Allt detta motarbetas av USA med hjälp av USAID som har skänkt över 13 miljoner dollar till de fraktioner, oppositionen, i landet som hatar detta. De vill inte att indianerna skall ha samma rättigheter som de, och det är där skon klämmer.


Jo, ni som anser att detta är dåligt, se er själva i spegeln och inse att ni ÄR problemet. Så eftersom att en massa svenska politiska ungdomsförbund, alla till höger, motarbeter detta har jag bara en sak att säga: Luf, Cuf, Kdu, Muf, bland andra, dra åt helvete med era vansinniga, idiotiska åsikter om odemokratiska skeenden. Det ni stödjer är odemokratiskt. Att ge folket i ett land rättigheter är vad demokrati handlar om - inget mer, inget mindre.

Inga kommentarer: