måndag 8 oktober 2007

Skivköp

Skivköp utfört.

En fördel med att tappa bort skivor är att man efter ett tag, om skivan är bra, köper om dem. Är skivan bra, vilket den bör vara om man köper den en andra gång, blir det som ett återseende av en gammal kompis man ej träffat på flera år och har mycket att berätta för.


Jag hittade Darkanes debutskiva ”rusted angel” och Ayreons dito; båda skivorna är jävligt bra och jag har inte hört dem på flera år.


Ayreon är det någon snåljåp som lånat av mig och sedan lite lägligt glömt bort att lämna tillbaka. Varför gör man så? Mot en medmänniska? Jag har aldrig stulit en skiva av en vän någonsin. Det borde vara belagt med dödsstraff. Eller i alla fall kondylom.


Skivan ”The final experiment” hette från början: Antony Arjen Lucassen ”Ayreon, the final experiment”. För allas trevnad ändrades bandnamnet till Ayreon då skivbolaget inte ville besvära oss köpare med förvirring. Jag hoppas att jag har återställt den förvirringen nu. Förvirring rules. Att skivan jag nu köpte hade en bonusskiva var bara kul.


Jag gillar den; andra skivan, Actual fantasy är mer exprimentel och bra på sitt sätt, men denna är mer inspirerad av hans tidigare skivor med Vengence: melodisk hårdrock med finnes! Vill man undersöka ovannämnda band rekommenderar Arjen skivan Arabia. Jag håller med.


Darkane kom som en smäll på käften från ingenstans och rockade hårt. Debuten är det bästa de gjort. Sången är så där härligt bay areainfluerad. Jag älskar thrash metal! Gungigt värre.


Skivaffär’n i umeå har mycket roligt!

onsdag 3 oktober 2007

Vad du får göra och vad jag får göra

Alltså... Jag läste aftonbladet idag. En av de sämsta politiker jag vet har uttalat sig korkat igen. Hon gör oftast det, Maud, om hon är korkad eller elak är inte helt klart. Hon LÅTER korkad, men det kan vara en fasad.



Hon har alltlså sagt, angående de nya hemnära tjänsterna och det faktum att det visat sig att det fuskas: man får inte göra avdrag för trädfrisering men man får göra avdrag för buskfrisering. Fuskarna väljer att kalla träden för buskar då de får sina kvitton skrivna. Mauds kommentar: det är ett nytt system och företagen och kunderna har inte lärt sig reglerna ännu. Typ. Vilket ju är korkat, de har visst klart för sig hur reglerna fungerar. Det är ju det som är poängen.



Tänk om det varit sjukskrivning det handlade om. Hade hon sagt samma sak då? Icket.



Högern, småsinta snåljåpar som ser darwinismen (läs fascismen) som nått jätte bra. Kan ingen i alla fall försöka överbevisa mig?