lördag 20 mars 2010

Dark Illusion

Heavy metal!



Det är lustigt hur man ibland hittar bra skivor. Jag är ju en tillräckligt gammal man för att ha varit med på den tiden vinyl var nr ett. För mig är det förvisso fortfarande nr 1 då det gäller att samla skivor, men eftersom att skivor väldigt sällan släpps på vinyl annat än i väldigt limiterade utgåvor får jag hålla mig till cd. Men jag köper i alla fall skivorna. Det verkar jag vara hemskt ensam om.

En skiva som jag köpte för ett år sedan snart är Dark Illusion Beyond the shadow, en skiva med gammalt demomaterial från en tid då svensk hårdrock var ganska bra. Dåtidens band hette bland annat: Europé, 220 volt, Treat, Talk of the town och sist men inte minst Candlemass.




Dark Illusion har en sak gemensam med i alla fall två av de band jag räknade upp: Talk of the town och Candlemass. Den gemensamma nämnaren är sångaren Thomas Vikström, en sångare som jag alltid haft ett varmt öga till, han har en otrolig röstkontroll och ett bra register. Sen låter det jävligt bra då han sjunger även, Candlemass Chapter VI är en mycket underskattad platta av gemene Candlemassfan. Jag älskar skivan, det är tung heavy metal, lite som den musik de gör nu med den fantastiska Rob Lowe från Solitude Aeturnus. Låter som Julie Laughs no more, Where the runes still speak, Aftermath, ja, alla låtar på skivan är bra!




Hur som helst hade jag inte lyssnat ordentligt på skivan. Nu då jag har varit sjuk i evigheter har jag passat på att lyssna på musik som inte är den vanliga stereotortyren i det hem jag delar med mina två tjejer.

Det är bra skit!

Jag lovar er! En dos brittisk heavy metal blandat med ett embryo till tyskland och en gnutta Yngwie Malmsteen. Och alla som känner mig vet att jag avgudar tysklands heavy metalscen samt mr Malmsteen, oavsett om han är den minst ödmjuka människa på jorden. Hans musik är kanon!

En dos gammal god heavy metal är vad som bjuds.

De har släppt en ny skiva med titeln Where the eagles fly, vilket inte är mer än rätt. Alla heavy metalgrupper ska ha en eaglelåt. It’s the law! Jag har inte hört skivan, men efter att ha upptäckt hur bra denna skiva, Beynd the shadows faktiskt är kommer jag att göra det vid tillfälle. Därför kan man passa på att återupptäcka talk of the town, de hade i alla fall en bra låt! Free like an eagle. Eagle, ett ämne för ett blogginlägg. Japp!

Stay heavy!



3 kommentarer:

Anonym sa...

hate kills!

Fredrik sa...

Japp!

Love loves!

Fredrik sa...

Bästa spår: Into the depts I stare. 8)