lördag 31 mars 2012

CD: Cannibal Corpse, Gore obsessed




Cannibal Corpse har släppt en ny skiva, som jag inte riktigt har haft råd att köpa. Men måste prioritera, jag tjänar förvisso ganska bra - eller, det är i alla fall inte dålig - men jag har fler personer att försörja. Då blir musiken enklast att pausa.

Problemet är att den varit pausad i snart ett år.

Tröst? Jag lyssnar på en av deras äldre skivor, som jag inte lyssnat på, på länge. Gore Obsessed. Den är bättre än vad jag vill minnas, faktisk. Jag tyckte att den här skivan var lite slätstruken, med kannibalska mått, då det begav sig. Men faktum är att hitlåtarna radas upp efter varandra. Savage Butchery ÄR en skitbra renslåt. Men Hatched to the head följer efter i samma anda. Andra låtar vars styrka bevarats, som tål ljuset av historien är givetvis Dormant bodies bursting och Drowning in vicera.

Bonuslåten No remorse har jag inga åsikter om som jag ids bjuda på. Jag respekterar att folk gillar andra skivor än mig, men de skivor vars storlek antagit mytologiska proportioner, är ibland resultatet av masspsykos.

Stilen på Gore Obsessed är inte en stil de stulit från valfritt årtiondes största band. Det är bandets sedvanliga stil. Stenhård death metal. Som vanligt alltså, det är låtarna som är deras styrka, svänget, humorn - ja det är roligt att läsa bandets låttitlar.

Musik är inte bra för att den är cool, musik är bra för att den svänger.

fredag 30 mars 2012

Timbrohögern försökte kidnappa hårdrocken. Det gick väl sådär

Jag rapporterar. Jag rapporterar vidare.

På jobbfronten är inget nytt, men på sätt och vis är det ändå ganska mycket nytt. Jag är inte helt van med att det kommer folk och öser beröm över mig, inte varje dag, inte flera gånger varje dag. Inte efter att man har haft arbetsgivare som försökt rädda sina egna röv med att skylla alla räknefel samt felplaneringar på oss dödliga som utför jobbet han ska tjäna pengar på, och som han inte klarade av att räkna på. Segern!

På musikfronten är det mesta sig likt. Jag är dock väldigt glad över att rockjournalisten Christofer R. Jonsson skrivit bra om de tankesemdjeidioterna som försökt kidnappa metalen till den brunblåa sidan av politiken. Johan "klart att barn ska slåss" Ingerö och Markus Uvell - en helt vanlig, hjärndöd, timbrodåre - har på sedvanligt fantasilöst sätt ljugit ihop hur just hårdrockens rebellanda ska ha varit jävligt liberal. Här.

Rebell, som i uppror, som i revolt, som i revolution. Så. Jävla. Ickeborgerligt. Alla som vill ifrågasätta det liberala frihetspatoset behöver bara undersöka vilka som förlorar frihet, då friheten skall delas ut från dessa monster. Det är uteslutande samhällets svagaste - något som de försvarar - jag menar, är det inte jävligt viktigt att i frihetens namn sparka på de utsatta? Ska jag lägga till länken som pekar på hur mycket pengar svensk näringsliv ger till dessa tankesmedjor för att sprida lögnaktig propaganda? Klicka här om ni ids.

Inte så jävla metal i alla fall.

Därför är det som sagt SKÖNT då en kille med kredd hos rätt personer skriver det.

Vilket får mig att tänka på rasister.

Jag rasar ofta mot rasister. Jag vet att folk rynkar på näsan åt mig - typ, kan han inte bara vara tyst så vi slipper lyssna på det. Men jag vägrar att acceptera status quo då det kommer till rasistjävlarna. De ska fan inte ha tolkningsföreträda på nåt område. De är ju som högern, de hittar på sin statistik, och sen kör de bara på. Men där högern är fräckt ondskefulla (ja, om man tvingar cancersjuka, döende människor att söka jobb, då är man ond, rakt igenom) med sin lismande retorik, är rasisterna bara korkade.

Jag tycker inte att någon människa ska såras. Aldrig. Men jag tycker att rasister ska få sina fiskar stekheta. Jag talar inte om våld, våld är inte att snacka om; rasisterna behöver inte få stryk, de har förmodligen redan fått stryk som barn, de behöver kärlek och utbildning. Mycket utbildning.

Nå. Jag frodas vidare. Dra åt helvete.

NP: Hockey

söndag 25 mars 2012

Kultursöndag.

Jag är ert ljus i mörkret.

Om ni är intresserade av tecknad film från Japan, så har den svenska översättningen av Lånaren Arrietty släppts. Klicka er till sf-bokhandeln om ni vill köpa den. Vill ni läsa om filmen, vad jag tyckte efter att ha upplevt den på bio? Här klickar ni då.

Imorgon startar Stockholms H.P. Lovecraftfestival.

Den inleds med att svenska skräckförfattaren Anders Fager ger, som blivit (blir) uttömligt intervjuad i bloggen Marmeladkungen - Fager ska läsa ur Skuggan över Innsmouth på Biblioteket plattan, (Sergels torg) kl 18:00. Ni kan börja med Marmeladkungen. Där kan ni, förutom att läsa om Fager själv, även läsa en text av Martin Andersson, sveriges store Lovecraftspecialist, om förra årets rekordstora Lovecraftutgivning. Ni kan ju klicka på den här långa länken.

Och ja. Snart kommer sista delen i Guillermo del Toro och Chuck Hogans vampyrserie. Night eternal. Det är bara att börja spara lite stålar för att delta i det litterära mörkret.





Pinns. Unika för festivalen. Serieteket står bakom de här underbara skapelserna



Jag ÄR ert ljus i mörkret.

För på Tisdag är det gratisvisningav filmen Fyren, och Shadow of the unnamable. Allt det här sker på Kulturhuset. Våning 3. Men biljetterna får man på våning 2, serietekets disk. Sen är det pratstund, om man så önskar, med medlemmar från the Howard Philips Lovecraft historical society.

Dessa filmer har jag rekommenderat för den uppmärksamme läsaren, då jag hänvisar till Unfilmable, en sajt där Lovecraftinfluerade filmer, och annan fantastisk skräck, som har med film att göra, diskuteras. Shadow of the unnamable kan ni läsa om här.

fredag 23 mars 2012

På UV-fronten råder total harmoni

Livet leker. Jag kan inte se det på något annat sätt. Lön, för första gången på två månader. God mat i magen. Dotter tittar på en vald hyrfilm. Hon valde Toy Story 3. Jag har sett de andra två, så jag ser nog denna med. Jag gillar allt min dotter gillar. Utom kanske Redskai, eller vad det nu heter. En tecknad serie där huvudpersonerna använder kort, eller något liknande, då de attackerar sin motståndare. De kan möjligtvis förvandla sig till robotar.

Jag är inte helt insatt i mytologin. Annars spelar vi i samma liga, kulturellt. Vi båda satt och snyftade till Trassel, som var en mycket bättre film än jag hade förväntat mig. Den var rolig - visst, den var ungefär lika förutsägbart som en match mellan Bredängs damlag i hockey, och ett NHL-lag med herrar - men jag underhölls. Miranda älskade den. Hon ville se alla andra Disneyfilmer som fanns att se sammandrag på som extramaterial till filmen.

Den tjejen kollar igenom allt extramaterial. Jag har nog själv gjort kanske en gång i hela mitt liv. Nu inser jag värdet av att det är ett SPEL med på DVDn. Varför fanns inte allt det här då jag var barn?

Jag har inget att klaga på. Möjligen skulle jag ha gjort ett par samtal gjorda. Jag är dålig på sånt.




Det är nåt. Oklart vad.



Men. Det löser sig.

tisdag 20 mars 2012

Apatin

Jag har funderat lite på apati, och hur den drabbar människor; jag tror inte att någon människa vill vara apatisk, ändå är det ett ord som ofta används för att beskriva vår tid och vår verklighet. Jag ställer mig frågande. För mig är apati då jag hör talas om apatiska flyktingbarn - inget mindre - det finns helt enkelt bättre adjektiv för att beskriva vår samtida ångest.

Men, om vi för sakens skull kallar vår tids människor för apatiska, kanske det finns en förklaring till det.

Kanske skulle det vara bättre om vi fått se det goda vinna någon gång. Att de som kämpar för fred inte var de hotade.

Kanske vore det bättre om vi slapp se att lögnarna är de som skor sig på den arbetande massans slit - om vi sluppit se våra äldre vanvårdas i kapitalets namn, vilt påhejade av totalt människoförakt.

Kanske hade det varit annorlunda om våra ekonomiska makthavare inte skolats på skolor som anser att mobbing stärker karaktären, samtidigt som vår sponsrade kultur ger oss den uppoffrande mannen och den hjälplösa kvinnan.

Kanske vore vi inte lika apatiska om vi inte haft en brottsmisstänkt minister som klarar sig undan allt, och kanske skulle vi inte vara förstummade av likgiltighet, om inte vår statsminister kommer undan med hejdlösa lögner.

Men det är större än sverige. Det är större än Breivijk, inte mycket större, men större ändock. Det är då våra ledare om och om igen kommer undan med att våldföra sig på sitt folk, och påstå att de gör det för någon annan än sig själva. Det är då bankerna som spekulerat bort miljontals enskilda individers falls pengar, håvar in vinster på skattemedel, och de som betalar kalaset, får knappt ens smulorna.

Trött? Jag blir arg.

måndag 19 mars 2012

Problematik

Just nu är det ganska dött här. Det är inte för att jag är död, utan för att jag har så jävla mycket att göra.

Jobb jobb jobb.

Allt har hamnat på paus.

En nyhet:

Jag tog just bort innehållet i det episka inlägget om Desultor. För att Mackan ville det. Jag har ingen lust att ses som en sabotör, och Mackan kände att hans rykte blev draget i skiten. Rimligt. Jag ska göra en intervju med killen, där kommer förmodligen frågetecken att rätas ut. Vi får se. Jag tänker fråga om musiken, eftersom att det är den som rockar! Och den rockar fett.

Det ska dock vara sagt att jag inte hittat på nåt av det jag skrev. Om de... öh den, som berättade allt för mig var ärligt, det är en helt annan fråga.

Så, lite dramatik skapas allt, bara för att jag är mig själv.

För de som undrar: fråga. Mig. NU.

onsdag 14 mars 2012

BOK: Skräck och avsky i Las Vegas, Hunter S. Thompson

Jag har, som de flesta andra människor som jag umgås med, sett den här filmen. Jag gillade filmen, men tyckte alltid att den var för mycket konstig utan anledning, och det var som var bäst med filmen, de få stunder då den faktiskt reflekterade över sin samtid, var som sagt för få.

Men. Filmatiseringen av den här boken måste vara den mest trogna filmatiseringen av en bok någonsin. Det är inte mycket som är omgjort, på riktigt.

Ändå är boken mycket bättre än filmen.

Faktiskt.

Den scenen i filmen som jag alltid får gåshud av, är scenen där det är någon som suger LSD från huvudpersonens kläder. För det som sägs av berättarrösten just då. Det är nåt som antyds där, något större än lite knarkande.

Berättelsen om 60-talet i USA. Drogeran. Det är en berättelse värd att berätta. Det är en berättelse värd att lyssna på.

Boken kostar just nu 30 eller 40 kr på bokreans rea. Den som inte köper den är bara dum.

tisdag 13 mars 2012

Före och efterbilder

 Så här ser det ut innan jag har putsat.





 Sen ser det ut så här.





Det är fukten i putsbruket som gör att det är sådana häftiga mönster. Sånt målas över.

Det här är ett slott. Bara en sådan sak.

måndag 12 mars 2012

LAS

Det ser lite snuskigt ut - det är bra



Jag har hängt på twitter en del, och läst vad för dumheter som folk skriver där.

Jag har noterat att mp har havererat ordentligt. Maria Wetterstrand verkar klänga sig fast vid de nyliberala dårarna, och då speciellt Johan "aids doppad i honung" Norberg - vilket är fruktansvärt. De lokala grönblåa idioterna i familjen Valtersson har havererar helt. Å ena sidan bekrigar de facket, å andra sidan försvarar de rätten att suga ut vinster från vården.

Ja, ni ser ju. Vem fan behöver borgare, då de som påstår sig vara nåt annat, är exakt just det.

Sen såg jag något akademiskt våp som försökte vara lite "utanför lådan" och önskade bort LAS.

Jag har hatat de idiotiska åsikterna förr, jag hatar dem ännu mer nu, då jag faktiskt vet hur mycket man kan tjäna på en fungerande LAS. Men, vi hoppar över det som är så bra med LAS för tillfället. Låt oss bara begrunda retoriken mot LAS.

LAS ska alltså stänga ute ungdomar från arbetsmarknaden. Ok. För själva argumentationens skull låtsas vi att det är så - det är inte så - men vi låtsas. Vi har en skyhög ungdomsarbetslöshet. Att ta bort LAS skulle inte skapa nya jobb. Det måste man ha i åtanke, så utan LAS skulle vi alltså se till att en massa äldre människor blir arbetslösa i stället. Är det bra? De kanske har jobbat hårt i hela sitt liv, de kanske har fått betala med sin kropp - tacken från borgarna och mp är alltså att ta bort den trygghet som stoppar utvecklingen mot att människan blir ännu mer en slit och släng vara.


Alla vet hur populära äldre är på arbetsmarknaden...

För att inte tala om folk som har barn på dagis - vilka belastningar, de måste vara hemma med sjukt barn ibland. De kan även smittas själva av dagissjukdomarna.

Nej. Utan LAS går vi fan inte säkra, och vilka skulle tvingas stanna hemma med barnet? Männen eller kvinnorna? Generellt sätt alltså.

 
Men, blondinkockot Lövengrip, sa ju att alla skulle kunna bli konsulter efter 65. Även om det här förmodligen skulle drabba folk yngre än 65. Det är saker vi inte tar med i ekvationen, den blir jobbig då. Eller hur, borgare? Jobbigt med en verklighet att förhålla sig till.

Är alla med på det? Att Johan Norberg inte är med på det är en sak. Han tycker inte att det är frihet då företag tvingas följa regler. Men hans marknadsfundamentalism är oöverskådligt vidrig.

Så. Det här med att LAS skulle vara en bromskloss för unga, det är en lögn, men att ta bort LAS, det skulle ge ohederliga arbetsgivare fria händer att bete sig hur fan som helst. Tro mig, jag vet. Men om det skriver jag en annan gång.

söndag 11 mars 2012

Auberon-update









Ni som läser här har väl inte undgått att märka att det hänt saker, dåliga saker, i Auberonlägret. Den numera före detta trumisen Ibrahim Strålman är inte längre en del av bandet. Det efter en holmgång som är obeskrivlig. Ibrahim är dock lätt en av sveriges 5 bästa extremetaltrummisar, och kommer att lyckas på de andra håll han musicerar. Desultor släper snart sin gravt försenade MAsters of hate, och nu senast var han ute på vägarna i Europa med Nederbörd... Lät det som. Förmodligen var det Nether... bird? Jag har ingen koll och google är för långt borta för att jag ska idas kolla upp det.

Jag säger 5 bästa, för att jag antar att det måste finnas någon mer än Nils Fjellström som slår killen på fingrarna, men det är möjligt att Ibrahim är näst bäst i den kategorin.

Det var dåtiden.

Hur som helst har detta lett till att den demo som var en vecka borta, innan jag fick se vansinnet, blir uppskjuten.

Två månader.

I April ska den dock spelas in ändå. Då blir det fullblodigt samarbete med min favorit Jonathan Holmgren - som numera rockar fett i Crowdburn, ett barn jag borde skriva mer om här. Varför har jag inte skrivit mer om dem?



Jojje - utanför grottan - en replokal som vi delat med i princip alla bra band som någonsin varit i Upplands Väsby.



Hur som helst finns det tre inspelade låtar redan nu, och fem till - ca - ska det bli. Allt är klart, och numera även modifierat för att passa mänskliga trummisar. Det är bara det att det ska ske i Umeå. Auberon bor där. Auberon är lite av en egen person, som jag ser det.

All in all: jag letar fortfarande MÄNNISKOR för framtida liveframträdanden. Alla är välkomna att höra av sig. Mejlen finns i hörnet vid bilden på mig.

Jag har dock kommit fram till att det nog inte är basister som är Auberons största problem. Det är trummisar. Måtte jävulen ta alla trummisar!

lördag 10 mars 2012

Eld och vansinne

Vi har, i sverige, en utrikesminister som tar beslut om naturkänsliga områden - och de som gynnas av dessa beslut är HANS FÖRRA FÖRETAG. Frågor? Någon?

Det är klart att man lägger till en minister som, med samma lögnaktiga fasad, ska öppna en vapenfabrik i Saudiarabien. Jag menar, vem vill inte ha sådana ministrar? Kritiken de får låter de rinna av dem, eftersom att de inte bryr sig det minsta om vad respekt för demokrati innebär. En tredje minister vägrar att följa riksdagens beslut. Mot sverige i tiden?

Frågor? Finns det folk som seriöst tycker att det är ok att bete sig som dessa skitstövlar gör? Och frågan är inte ställd till Steen Haeger, ty den människan skulle klicka gilla på Reinfeldts politik ändå fram till svampmolnet, och förmodligen skulle han anse att det var det bästa för sverige. Den gubben har inte en enda häst hemma - eller borta, eller någon stans. Men ni andra, ni som röstade på alliansen för att ni gick på skitsnacket om ansvar, hur tänker ni angående sådana här affärer?

Jag försöker stänga skiten ute, jag orkar inte lyssna på uppenbara lögner och dåraktiga bortförklaringar.




Det moderatalliansen låter sig styras av - ni får luta skallen för att se



Jag tillreder Lefsa till familjen och njuter av kärleken.

Jag önskar bara att ni därute kunde tänka. För vad är värst: att öppna en vapenfabrik i en del av världen som styrs av dårar, eller få för mycket i hyresbidrag? Juholt eller oljeskandalen? Juholt eller vapenfabrik? Juholt eller demokratiförakt?

Det är dock en parentes här som ger upphov till asgarv. Rasisterna, idioterna som ser en muslimsk konspiration som hot mot europa - de som på allvar tror och hävdar att muslimer har tagit makten över hela världsdelen, de tycker att det är en bra idé att ge nyckeln till vapenfabriken till en muslim. En muslim som dessutom är diktator - något de förkastar som förkastligt om det är en låtsaskommunist vi pratar om. Logiken! sd, den antiintellektuella olyckan... Hur tänker de där? De påstår att alla muslimer är farliga, men det är alltså en bra idé att låta dem tillverka vapen OCH bedriva rasistisk politik? Ska man inte låta bli att reta någon med laddat vapen? Låt meningen sjunka in, rasister. Jag tror att ni kan...

Ja. Jag säger ju att de är idioter. Regeringen kan tyvärr inte skylla på det. I deras fall är det vidrig pragmatism, vilket gör det till ren och skär jävla ondska.

Skillnaden mellan mig och Reinfeldt är att jag tar ansvar för mina misslyckanden, han skyller på enskilda fall. Skillnaden mellan mig och sd är anständighet - och ungefär 47 kromosomer som de saknar.

torsdag 8 mars 2012

Det är inte jag som är problemet, det är alla andra.

Man vet att man har det bra då man får nyheter som berör en i själen, på ett dåligt sätt; det får mig att tänka lite, och konstaterar återigen att det känns rätt meningslöst att skriva om musik; det finns så mycket vansinne som händer runtomkring oss, och som verkar passera problemfritt, att jag inte orkar sitta och ha åsikter om musik.

Jag lyssnar just nu på musik med en nyfunnen glöd, med en klarhet som saknats då tankarna varit mörka. Mörka. En nära vän påpekade att han hörde en stuts i min röst som saknats under en lång tid. Undra på det. Mörkret är skingrat, segern är min! Klart att musiken blir bättre då man verkligen lyssnar, istället för att hela tiden ha tankarna någon annanstans. Det är faktiskt underbart!

Men ikväll går mina tankar till de som behöver dem. De vet vilka de är. Musiken får vänta. Ett tag.

onsdag 7 mars 2012

Det morbida partiet - skickar lite hat åt rasisterna idag.

Är det någon som reflekterar över att sd står för samma sak som 30-talets judehatare gjorde? De har bytt ut jude mot muslim, och så kör de på. De värvar unga pojkar, pojkar som tror att de vet allt om världen, trots att de inte ens vet i vilket hål de ska stoppa in kuken i, då de ska knulla sin morsa.

Ah. De flesta har nog tänkt tanken. sd = vansinne.





Är det inte fördjävligt att historien inte lärt oss någonting? Är det inte fördjävligt att idioter som den där Adolf Åkesson tillåts lipa över invandring, då han inte ens förstår begreppet? Är det så att man alltid, i all evighet, ska härstamma från samma sten, vid samma å? Mhm. Då är mänskligheten förlorad. Grattis idioter, ni vann. Ni vann döden. Ni vann slutet. Ska ni fira från graven?

För och främst, vi, människan, vi är ett flockdjur - och vi var nomader en gång i tiden. Det är det moderna samhället som stängt in oss i städer, städer som en del människor aldrig lämnar; städer som gör att det finns en växande skara människor i sverige som är RÄDDA för naturen. Vilket är bissart, men ändå inte rasistiskt.

Sambandet är ju dock glasklart mellan rasister och de biologirädda dårarna - de är båda rädda för något de inte har en aning om vad det är. Den ena gruppen, rasisterna, tror att man kan dra alla från en viss religion över en kam, som om individualismen skulle vara helt bortsopat där, den andra gruppen tror att allt i naturen är farligt. Typ. Sjukt, men harmlöst, så länga vi inte drabbas av en zombieepidemi och måste fly till skogen.

Vi tar en sak i sänder. Att vara rädd för invandrare är larvigt. De som påstår att de är det är egentligen är rädda för något annat, som förändring och någon nytt. Ok? Allt annat är skitsnack. Vi behöver inte lyssna på ett anus då det pratar. Det säger ändå bara prutt. Alla invandrare som kommer till sverige är inte muslimer. Ändå är rasisternas nya favoritargument det om massinvandring. Vad ska man säga om det? Ingenting givetvis. Det är för dumt, men det är pojkar som hörs, och pojkar hörs. Det vet alla som har haft med pojkar att göra.

Rasisterna gillar att demonisera religionen islam. Fine, det är en vidrig religion på sina ställen. Men det är kristendomen - och merparten av alla andra religioner, också. Argument som: "de är rädda för demokrati", funkar inte då de är lika anusstinkande som deras andra argument. Hur kan de då komma undan med att säga så? Det gör de inte. Alla som kan sin verklighet vet att det är skitsnack, men, vi pratar om unga, omogna pojkar. De behöver inte ha rätt för att få låta mycket och indignerat om vansinnet.

sd. Dra åt helvetet. Ni FÖRTJÄNAR inte en seriös debatt. Ni förtjänar förakt, för att ni borde veta bättre. Eller klickar ni gilla på Hitler och hens gärning?


Du, rasistsvin, du och dina jävla vidriga idéer ligger bakom terrordådet i Norge. Dra åt helvete.


ab

tisdag 6 mars 2012

Bok: Gräsets tid av Tanith Lee



 Hey!





Om man vill läsa bra och lättillgänglig science fiction har det alltid varit en bra ide att vända sig till den bokserie Delta gav ut för ett par decennier sedan. Det är bred och fantastisk litteratur. Jag kan på rak arm räkna upp minst tio böcker som varit fantastiska, på så många olika sätt, som Delta science fiction har gett ut.


Det var Sam J Lundwall som var redaktör för serien av böcker, och jag har ett par frågor till den mannen. Har han läst alla böcker som gavs ut, för det blev rätt många till slut. Och, när hann han med det, mellan sina andra uppdrag? Sen undrar jag ju givetvis vad bok 106 i serien var för någon.

Hur som haver, en bok i Deltaserien av författaren Tanith Lee har kommit min väg tidigare. Den var bra, och jobbig samtidigt. Jag letar i bloggen efter text om den, men hittar inget. Jag måste ha missat att skriva upp det. Den elektriska skogen, heter den.








Hur som helst: Jag tänker verkligen inte bunta in fru Lee med de andra sci-fi författarinnorna jag har läst, av den anledningen att de inte skriver med sina kön. Dock ser jag vissa likheter med den fantastiska Där fåglar en gång sjöng, av Kate Wilhelm (läs här), men mest för att det är apokalyptiska funderingar om ett samhälle som befinner sig efter människans fall. Och finns det något jag älskar så är det litteratur om den tiden, den är fängslande.








Den här boken handlar om flickan Esther, som lever i en värld som blivit invaderad av utomjordingar. Människan har tvingats ner under marken, till dolda skyddsrum, för att kunna överleva de oövervinnerliga invaderarna. Esther föds ungefär 140 år efter det att människan betvingats som jordens härskare.

Boken är delad i två delar. Och det är nästan två olika böcker. Just då man har börjat uppskatta skiten upphör det och blir en ny bok. Det tar ett tag att komma in i handlingen igen, då man kastas runt i tiden, men tillslut är man där, och då är boken slut.

Jag kommer på mig själv med att tänka väldigt mycket på olika alternativ - och inser att boken när en tanke som jag själv gått och burit på; iden eller tanken om att våra liv är konstruerade av idioter, och att vi själva väljer att rätta oss i ledet, för att vi inte kan tänka fritt. Det är inte ofta jag får sådana upplevelser till litterära texter, men då jag får det, då är det omvälvande. Den starkaste upplevelsen är fortfarande Ivar Lo-Johanssons Kungsgatan. Den boken handlar om mig. Den här boken visar, med sin handling, hur korkade vi är. Jag älskar det!

Vacker, stämningsfylld och sorglig. Den här boken. mmm

Läs.

Man sväljer skrattet, för det smakar skit

Det är inte utan att man börjar skratta hysteriskt åt de korkade människor som tror att de är borgare.

De klagar på att kollektivtrafiken inte fungerar och undrar vilka som planerat skiten så dåligt. Ja. Vem tror ni gett uppdraget till de som kör, efter att ha accepterat det lägsta budet?

De klagar på att man tvingas sitta på akuten flera timmar längre än tidigare - men reflekterar inte över att det faktiskt skulle kunna vara fler läkare och sköterskor i arbete, om det inte varit för de skattesänkningar de förmodligen jublat åt.

Och vet vi vad idioterna mer klagar på? Att bankerna drivs av profithungriga vandaler och att klassklyftorna växer.

Ja, vad fan förväntade ni er då ni röstade på politik som alltid gett oss det här? Hur dumma är ni? Hur många gånger ska ni gå på allianslögnerna? De ljuger, de får betalt för att ljuga - get over it. Rösta rött. Dårar.

måndag 5 mars 2012

Kunglig porr

Ja. Vad säger man.


Överklassen hade nakenbilder i sovrummet redan på 1700-talet.

De ljus som syns på bilden är inte med på målningen. Det var inte heller de som skrev det här blogginlägget.

Det gjorde jag.

Jag har inget nytt att säga. Jag har redan sagt vad jag tycker att rasister och borgare gör fel, det är ganska uppenbara saker - om man som jag inte tycker att man ska få bedriva människohandel bara för att man är rik.

Jag tycker att vi är smarta nog för att klara av att leva i samförstånd, om bara de vansinne som kapitalismen skulle släppa, då skulle all onaturlig stress upphöra. Vem fan har sagt att det är en naturlag att någon ska tjäna mer pengar på sitt jobb bara för att denne någon är man och inte kvinna? Och varför accepterar ni det?

Men. Jag orkar inte upprepa självklarheter för folk som inte lyssnar. Inte idag. Idag ska ni läsa en bok. Gräsets tid, av Tanith Lee. Jag har tidigare läst den elektriska skogen. Den var väldigt bra!

lördag 3 mars 2012

Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don't need.

Jag vet inte hur jag ska hantera det här med radion på jobbet. Alltså, jag älskar att ha en skvalradio på i bakgrunden. Musiken är oftast ganska medioker men det är ett sällskap om man jobbar ensam eller med någon - man pratar ju inte då man jobbar, man jobbar. Fokus.

Jag väljer givetvis bort reklamradio - oavsett om det är så kallad rock/metal eller pop- (ja, bajs) radio. Reklam får mig att vilja gasa ihjäl någon.



Ickerelevant bild.


Alltså, tänk på hur mycket tid reklam har stulit av era liv och ni kommer att förstå. DÅ man inser att man sett mer reklam än man knullat, då är man inte bara rånad, men är fan i mig skändad, blästrad och mentalt våldtagen. Reklam är i bästa fall bara en överdrifta för att få oss att köpa saker vi inte behöver. I värsta fall är det rena lögner och propaganda.

Att det alltid spelas samma musik på populärradio är ett annat problem. Men jag lyssnar hellre på medioker musik, än att tvingas lyssna på vilken biltvätt jag ska använda, eller vad jag ska köpa till min familj.

Sånt sköter jag själv. Finns ett behov, då tillfredsställer jag det. Jag behöver inte skapa behov, men om jag vill skapa ett behov, då ska det inte gå ut över andra människor. Ondska är att tillfredsställa sig själv på andras bekostnad. Det är en sak att det man gör skapar ett behov efter arbete, det är en annan sak om det behovet tvingar barn att arbeta i livsfarliga miljöer, bland gifter vi själva aldrig skulle acceptera.

Valfrihet. Vad fan är det? Är det rätten att bara välja privata alternativ?

Nej. Huvudvärken.

fredag 2 mars 2012

Med facit i hand - är ni sinnesjuka?

Det här med att skriva om saker som alla borde förstå, men som ingen orkar prata om - nej, jag pratar inte om musik, det har alla alldeles för många och korkade åsikter om. Jag pratar som alltid om politik.

Anders Borg har kritiserat banker. Igen. Ok? Han gör det titt som tätt, men den politik han för ger dem rätten att bete sig hur fan som helst. Det är lätt att vara kritisk om man slipper att ta ansvar för kritiken. Jag läste på Alliansfritt, som gjort en sammanställning av all kritik från Borg mot bankerna - det är tydligen över 18 gånger som killen med hästsvansen har försökt, med högt tonläge, att låta indignerad över handlingar han själv subventionerar. Hyckleri? Ordet hyckleri räcker inte då regeringen härjar.

Sen har vi FK-härvan. Den där Ulf, som vägrar att följa de demokratiska spelreglerna, han fick se sig hotat av en misstroendeomröstning, men då jävlar kröp fanskapet till korsett. Vad som kommer att hända vet jag inte, men den värld vi lever i, där alliansregeringen våldtar det sunda förnuftet, kommer nämnde Ulf garanterat att försöka beskriva denna ohederliga fadäs, och hans egen pudel, som en seger. Ni vet vad jag menar, Reinfeldt pratar om att ta ansvar, samtidigt som Carema cashar ut över 30 miljarder skattekronor, som skulle gå till vård. Ansvar var det. Vad Ulf gjort? Han vägrade att följa den demokratiskt valda riksdagens beslut, och han passade på att säga det hånfullt. In your face, Ulfjävel.

(ab. ab2. svd)

Nej. Varför ska man orka skriva om det här? Det är samma sak varje gång, något vidrigt signerat alliansen sker, statsmininstern håller först käften, och sen pratar han om ansvar och skyller på enskilda fall. Vem skrev det manuset? Vi vet att jönsar som mina favorithatobjekt Ingerö eller fjanten Segerstedt får betalt av näringslivet för att gilla vansinnet, men om de inte fick det, skulle de gilla det då med?

Och ni som röstade på högern... Skämmes ta mig fan!




Hösten, eftersom att det är en intellektuell höst i landet