måndag 28 februari 2011

En cover - Yngwie Malmsteen - Child in time

Det är han som sjunger



Jag älskar den här låten.

Jag tycker till och med att den här coverversionen rocka fläsk!



Några av mina trevligare läsare bad min skriva ihop en text om Yngwie. Men killar, det har jag ju redan gjort. Ni får leta efter Perpetual Flame, och sen kolla på inlägget just innan. Eller om det var efter... Men det var innan jag visste hur man lade in bilder på bloggen.

Det är helt fel bild även till låten har ovan - och den, låten, tar slut mitt i solot...

Jag bjuder på en extraversion! Kalla mig tomten.



Live här. Hela låten. Fan i helvete vad bra!

Brun argumentation - vansinne en masse

Ju mer man nosar i det bruna rövhål som tillhör sd, nd och annat löst folk, ju mer inser man att de är helt hjärndöda.

Jag förvånas dock över dumheten.

Deras favoritargument, som i sig bevisar den svaga mentala statusen hos dessa låtsasmänniskor, går ut på att med alla medel tillgängliga gömma deras rasism. De har väl lärt sig att vanligt folk sällan imponeras av idioti – men om man kan luras lite…



Typisk sverigedemokrat



Då en invandrare begår ett brott är det på grund av etnisk bakgrund, om man frågar en rasist. Alltid. Alla andra förklaringar förnekas. Friska människor inser att klassfrågan är den enda frågan som har relevans här – och sinnesjukdom i enskilda fall - rasisterna vägrar, då faller deras argument. Allihopa. Som ett korthus. Vad göra? Hitta på. Peka på att det inte begicks brott av svenskar då svensken var fattig (vilket endast visar att på historielektionerna, där hittade man inga rasister – de sniffade lim i något garage tillsammans med bitter hängsleklädd gubbe med svastikor runt armarna).

Sinnesrubbat. Som att det är jämförbart ens på något plan. Ska man jämföra sverige 1911 och sverige 2011, så får man fan ha i åtanke att svenskarna alltid varit i majoritet – och år 1911 var svensken fattig. Att bara föra över det resonemanget, som i sig är felaktigt, på invandrare – och då menar de givetvis inte invandrare från Finland, utan från Afrika eller Mellanösntern, vita människor kan inte göra fel… - det faller på sin egen orimlighet. Att gruppen invandrare som de demoniserar är en minoritet är ett fakta som man helt enkelt skiter i.

Det kan vara värt att komma ihåg att de lägger ALL sin energi på att förfalska historien så att den passar deras småaktiga agenda.

Alltså. Skyll alla invandrares brott på kulturarv. Mer? Man kan inte angripa de färgade för att de är färgade. Då har de två ”hörnstenar” att luta sitt vansinne emot. Den dummaste är väl den genetiska förklaringen. Att människor, invandrare alltså, skulle ha det i sin genetiska kod att vara våldsam och våldtäcktsbenägna. Tjurbajs. Den enda seriösa forskning jag har läst där det visat sig att det förekom en tendens till våldsamt beteende hos en etnisk grupp, den visade att det gällde finnar… Och då endast alkoholiserade finnar. Men inte ens då var det en förklaring – vi kan ta ansvar för våra handlingar. Vi är inte robotar. Ja, om man inte går på rasisternas skitsnack – men då måste man acceptera en världssyn som förnekar 99% av all fakta som finns.



Så här sitter sverigedemokraterna då de ska försöka förstå sig på verkligheten: en vägrar lyssna, en vägrar se, och en håller käften.


Sen har de en till favorit. Nämligen att angripa en religion, så de slipper prata om ”negern”. Religion ÄR sanktionerat förtryck. Men som allah vet är inte allah människor lagda åt det fundamentala inom religion. Det skiter rasisterna i. Dra alla över en kam!

De säger inte att deras hatobjekt ska dö, de säger bara att vi måste leva åtskilda. Jag ids inte ens påpeka hur förment korkat det är.

Problemet är som sagt inte hudfärgen. Problemet är att invandrare har blivit den ultimata underklassen, och är man riktigt jävla obegåvad och bitter, då måste man ha någon att skylla sina egna tillkortakommanden på.

Jag menar, hur svårt ska det vara? Ett plus ett är inte sju.

Kulturskymning – på riktigt.

Jag har skrivit en del om satan själv, Rupert Murdoch på den här bloggen. Jag vet att han äger media över hela världen. Och han är verkligen inte rädd för att använda den mediala makten för att sprida sina politiska ärkekonservativa spottloskor.



Jag räknar med en rättvis medial verklighet då denne man får mer att säga till om - som på Fox news...



Nu är han officiellt ägare av Shine group. En för mig helt okänd aktör skapare av dynga. Men de program som de står bakom har jag hört talas om – och undvikit. Vad sägs om skit som:

” Big brother, Idol, Bonde söker fru, Svenska Hollywoodfruar, Så ska det låta, Stjärnorna på slottet, Ensam mamma söker, Farmen, Expedition: Robinson, Bygglov, Körslaget, Lyxfällan, Vem vill bli miljonär, allt som Filip och Fredrik någonsin gjort, alla Beck-filmer och Alex Schulmans skämtsajter på internet.”


(källa)





Ja. Ni ser ju, idel program som fördummar människor och för debatten i media från viktiga frågor som hur man ska krossa sd, med deras infantila argument, eller hur fattigdomen ökar bland barn i sverige. För det gör den, även om alliansen vägrar erkänna det – i deras värld (både sd och alliansen) kan man välja att bortse från fakta som inte passar in i den världsbild man vill presentera.

Detta sker alltså samtidigt som vår kulturminister anser att all underhållning på svt ska upphöra. Program som kräver mer än att bara vegetera framför apparaten (datorn, tvn eller mobben) förvrider enligt hennes ideologiska haveri till åsikter, konkurrensen. Jag vet inte vad som är underhållning enligt henne, men jag vill minnas att det fejkliberala partiet i riksdagen tjöt högt om att ingen skulle få bestämma vad som var god eller dålig underhållning – här ska vi alltså bara tvingas ta del av underhållning som skapats för att inte stöta sig med annonsörer eller åsikter. Vi ska helt enkelt få mer Gladiatorerna och Big brother på tv. Dygnet runt. På alla kanaler. Grattis sverige…




En ohelig allians. De vill berika de rikaste och se till att sjuka och fattiga får det sämre - allt enligt arbetslinjen - går det dåligt är det dock sossarnas fel, FYI


Rupert Murdoch äger 70% av all media i Australien. Han äger Sky i England. Han äger Fox i USA… Han äger snart all media. Är det inte monopol, så vad fan är då monopol? Ska inte högern motsätta sig sådan orättvis fördelning?

Nej just det. Ideologi. Så länge det är privat skiter de i vilket. Ideologiskt haveri. Att det är lika totalitärt som då Sovjet bjöd sina medborgare på Pravda blundar de för. Som sagt. Ideologiskt haveri.

För inte fan finns det väl någon som tror på den gode kapitalisten, då det går ut på att få in vinst? Alla problem med friskolor, privatiserad vård… Lärde vi oss ingenting? Ska vi tvingas lyssna på alliansens mantra att det var sossarnas fel och att det är viktigt att betala av statsskulden länge till innan svensken vaknar?

Big Brother 24/7. Grattis sverige…

Hatriot - thrash - Steve Souza

Då Exodus kickade sångaren Steve Souza för 666:e gången trodde jag att det skulle gå fort innan något smart band tog upp honom. Killen har en karakteristisk röst som heter duga. Jag är inte alltid helt förtjust i den, men oftast tycker jag att den är skitbra!

Lyssna bara på Testaments Alone ine the dark från First strike, still dedly, och njut! På minner om en bättre Ozzy.

Det gick inte alls snabbt.

Nu har han i alla fall ett nytt band då han böand annat spelar med sin son som trakterar basen.

Jag blev jävligt glad då jag läste det.

Att sedan låten jag hörde hette: Ja, kolla. Jag älskar det. weapons of class destruction. Respekt!

Bandnamnet torde komma från en Exoduslåt, Scar spangled banner, från plattan Tempo of the damned.



Källa: den eminenta bloggen Kim.

söndag 27 februari 2011

Smaklig måltid. Jag hoppas att de billiga burgarna smakar gott, för priset för dem är dyrt...

I dagarna har det varit både skriverier och på tv om bland annat Mcskitburgare – ni vet, den där restaurangen som för något år sedan avslöjades med slavar som städpersonal – nu har det visat sig att de tagit tag i problemet och gjort: exakt ingenting. Personal tvingas fortfarande att ta obetalda raster om det är lite folk i restaurangen. Man använder sig av förnedrande personalbehandling för att få folk att sluta. Och så vidare. Och så vidare.

I ett bra program på tv får vi tal del av ansvarig talkvinna, fru Björk, på det där företaget – ett företag som ville erbjuda sina lokaler som vallokaler, i ett nära samarbete med m – där hon blir ganska fett bortgjord av sina egna uttalanden – det får givetvis inte förekomma, det säger fru Björk också, det hon inte säger är att deras personalpolitik inte bara ger småpåvarna på restaurangen möjligheten att bete sig på detta vidriga vis, de belönar även skiten och, det är satt i system. Men restaurangkedjan svär sig fri, man får inte göra så, alltså är deras händer rena, rent juridiskt. Ab skriver också om det.

Vi tar det från början. Företag bygger sin verksamhet på att anställa folk till så låga löner som möjligt. Inget annat. Det handlar inte om kvalitén på maten – det visade sig att fusket fanns in mathållningen även. Eller smaken. Restaurangen vänder sig till barn, för att de hoppas att de människorna ska komma att börja äta där då de själva blir äldre. Taktik.



Mmm



Jag har skrikit om det här i mer än 15 år. Sen jag fick höra hur företaget beter sig i allmänhet och började luska lite i det. Jag kom över boken Snabbmatslandet och bestämde mig omedelbart för att aldrig någonsin äta på den restaurangkedjan igen. Någonsin. Den verklighet som visades, den vidriga personalpolitik som hela koncernen bygger på, är exakt det som man varnar för då man pratar om oseriösa företag. Jag ska inte gå inte på detaljer. Läs boken.


Det som får igång mig då jag ser den här skiten är att det inte är en nyhet. Det är resultatet av en allt mer högervriden politik som tar bort trygghet efter trygghet för de anställda generellt, och för ungdomar i synnerhet. Högerns lösning är som vanligt att göra det ännu sämre. Det är deras vanliga vansinniga retorik. Gör det sämre. Påpeka att det blev sämre. Kom med en lösning som kommer att göra allt sämre, och så vidare. Moment 22. Taktik.

Man bör ställa sig frågan: vilka tjänar på hög arbetslöshet. De som är arbetslösa, eller de som skall välja och vraka bland de som ska anställas? Vem tjänar på att arbetstagarna bjuder under varandra för att få ett jobb? Vem driver arbetsgivarens linje…

Har jag fel? Vad var alliansens lösning på ungdomsarbetslösheten? Halvera lönen. Ta bort tryggheten. Försämringar försämringar…



Obehaglig, ohelig allians


Om du har ett system som belönar snabba vinster, utan att säga vad vinsterna ska göras på, då bäddar man för slarv och fusk. Se bara på bankerna och deras bonussystem.

Det är ingen slump. Det är en konsekvens av skitpolitik.

Lösningen från alliansen kan ni ger er fan på att det kommer att vara: sänkningar av löner, försämringar av tryggheten och allmänt vansinne. Som vanligt.

Ett motiv, två omslag. Nocturnal Rites, new world... Deicide, To hell...

Jag sitter och lyssnar på senaste Deicied. To hell with god. Tankar om den skivan kommer sen. På Werock.

En sak jag reagerar på är att jag sett det omslaget tidigare - alltså, det är inget Kazjurol - Morbid Angelfåneri då det större bandet helt enkelt bara valde EXAKT samma omslag.

Här snackar vi likheter. Lika som bär, brukar det heta i tidningar, va?



New world messiah?



To hell with god?

Lunchmackan

Snålar inte med smöret!



Jag är utnämnd till smörgåskung av många vänner samt min sambo.

Jag tror dock att sambon kallar mig det för att slippa göra smörgåsarna själv... Jag är inte dum, inte hur dum som helst i alla fall.

Hur som helst är det inte särskilt svårt att göra en god smörgås. Men det finns ett måste, som inte funkar om du inte tål bregott, och det är: snåla inte med smöret. Jag vet inte hur många gånger jag har ätit en smörgås som smakat kartong för att någon anser att man antingen 1: ska snåla. Eller 2: ska banta.

Om ni tror att det gör någon skillnad på lite smör är ni sjuka i skallen. Ta ett par extra steg då ni är ute och går, skippa hissen. Det tjänar ni dubbelt på. Fett är viktigt för kroppen, även om jag hellre skulle dö än teste en sån där lchf-diet. Även ni som äter det är sjuka i skallen. Jag vet inte hur många läkare jag har hört säga: visst, kortsiktigt fungerar det, men vad gör det med kroppen i längden? Ja, jag har så mycket annan skit för mig att jag inte vill veta. Jag behöver inte utsätta kroppen för ALLT.

I drift in and out...

Alltså, rikligt med smör.

En femetta är: valfritt bröd. Helst ljust. Ska ni lyssna på mig: ciabatta. Dela på mitten - så du har ett tak, typ.

Man kan skippa smör... Bre på basilikapesto. Tomat, så ni blir nöjda med mängden, jag har "fullt". Osten ska vara mozzarella. Ska ni ha kött på ska det vara någon soltorkad variant, inget annat, men grönsaker går lika bra.

Ett måste är solrosskott, och det är säsong för det nu. Viktigt. Gör under för smaken. In i en ugn. Får jag höra att en micro använts får ni spö, ta mig fan. Låt stå till osten antagit perfekt kosistens.

Servera.

Njut!

Söndag. En reflektion av veckan: rasister är inavlade idioter

Do it, fuckers



Det har varit en galen vecka. Igen. Men den här gången har jag varit skyldig till det mesta vansinnet själv – bortsett från sjukdomen, den kunde jag inte hjälpa – jag har fört en förolämpningssymfoni mot rasisterna. Det roliga är då de, rasisterna, anser att jag ska sluta förolämpa dem – att jag behandlar dem orättvist. De blir på fullt allvar indignerade om jag kallar de för spyor och överlevande, inavlade aborter. Snacka om att sakna självinsikt. För deras åsikter sprider bara glädje… Deras agenda går ut på att älska och förstå: absolut ingenting. Det är en komplimang att kalla dem inavlade.

Jag gillar även argument som jag stöter på lite här och där – jag känner invandrare, de är de mest rasistiska människor jag mött. Jahaa. Så, man tar fram ett argument som är lika hjärndött som argumentet att jantelagen skulle vara något typiskt svenskt, och kör på den. Min pappa är starkare än din... Avundsjuka är vi svenskar ensamma om. Tydligen. Det finns ingen annan stans. För en människa som kan sin historia, som varit med på i alla fall ett par historielektioner och kanske läst ett par böcker – valfritt vilka – den människan känner till att människor är människor är människor. Så enkelt är det.

Det finns Stockholmare som tror att norrlänningar aldrig snackar. Att vi bara är tysta och onda. Vakna. Människor är som människor alltid varit – vi formas av familj, omgivning och miljö – vilket kan vara jobbigt att erkänna, då måste man ju ge Marx kredd för att han faktiskt skapade vetenskapen runt det. Vi vet alla att namnet Karl Marx för ansiktet att smälta på borgare, och skinnet, förlåt, fjällen att krypa på rasister. Oh, the ironi. Oh the stupidity.

Det om det. Rasisterna är givetvis inte värdiga människor och rimligtvis borde de tvingas bada i sin egen avföring som straff för det lidande de skapar med sina obegåvade åsikter. Humorn i det hela är dock att de känner sig ”orättvist behandlade”. Sluta springa kapitalets ärenden, nazistwannabes.

Senaste Deicide, to hell with god, spelas oavbrutet på stereon. Bara så ni vet. Jag ska försöka hinna skriva något om den till Werock innan deadlinen går ut. Det kan gå, för min hörsel har kommit tillbaka efter sjukdomen. Tack och lov, man inser inte hur skönt det är att vara frisk om man inte just varit sjuk.



Episkt. Oz!



Igår inleddes tittande av Generation kill. HBO ftw! Nu då jag har sett nästan hela OZ, The wire, Sopranos och så vidare, inser jag att: det är samma skådisar i alla deras serier. Jag älskar det! Men det är lite flummigt att se Beacher utanför fängelset.

Beacher får mig återigen att tänka på rasister, och då speciellt scenen där han bajsar i nazistledarens mun. Poetisk jävla rättvisa!

lördag 26 februari 2011

Lördagsklassikern: Night of the sormrider - Iced Earth





Det är lördag. Jag har helt glömt bort att jag har en lördagspost att skriva. Klassikern. Jag funderade ett tag på att skriva om Slaughter of the soul, men den känns så jävla uppenbar att jag inte vill skriv om den.

Så.

En klassiker att festa loss till i kväll.

Valet var dock väldigt enkelt så fort jag kom att tänka på just den gruppen. Iced Earth. Jag har ju postat en Prisetcover med dem idag, varför inte fortsätta på ett vinnande koncept? Jag kom ihåg då jag hörde bandet första gången. Det var på gamla Headbangers ball på m-tv – vilken låt det var har jag ingen aning om, jag vet bara att det var en specialare på kanalen om Floridascenen eller om det var morsisound… Hur ska man kunna komma ihåg sånt, ca 20 år senare?

Jag fick en skiva inspelad på kassett av Godgorys trummis, Night of the stormrider. Vi var båda thrashmetalfantaster och skickade kasseter fram och tillbaka. Jag vet inte om Iced Earth skulle kunna beskrivas som thrash metal. De har ett par låtar som skulle komma undan med den epiteten, men det låter mest heavy metal om Iced Earth, den amerikanska varianten, dock väldigt inspirerad av scenen på rätt sida av havet – med andra ord är musiken episk.

Night of the stormrider börjar med en äkta fuling. En omgjord stöld av o fortuna, ett stycke som måste vara något av en världshitt – alla har någon gång gått igång på den. Jag kan nämna flera andra grupper som lånat stycket, men Auberon är givetvis det bästa bandet.




Skivan har ganska svagt ljud på cd-versionen. Men då musiken är så pass bra spelar det inte någon som helst roll. Alls. Det är liksom hit efter hit som avklaras. Min favorit var oförklarligt nog Mystical end. Det är en skitbra låt, som är uppbyggd på ett lite annorlunda sätt. Det är inte Beatelsreceptet med vers refräng vers etc. Även låten Travel in Stygian var en favorit, utöver Angels holocaust.




Jag hade en sommar med den här skivan, ska vi gissa på 96-? Jag lyssnade nästan oavbrutet på skivan. Till och med mina polare som endast lyssnade på death metal veknade efter ett tag. Sångaren, John Greely, hade en skitbra heavy metalröst. Det är inte samma känsla som den efterföljande fåntratten har – Matt Barlow är en lysande sångare ibland. Men ibland tål jag honom inte. Han blev kickad, John, tydligen hade han divafasoner för sig. Jag vet inte. Jag var inte där.




Hur som helst är Night of the stormrider en skiva jag tar fram lite nu och då och lyssnar igenom ett par varv. Så bra är skiten! Så, sprätta en öl och låt er föras iväg till en tid – 96 – då solen sken, grillen stank, brudarna/killarna var lättfotade och musiken var underbar.

En låt - två versioner - The ripper

Judas Priest är ett band som väcker starka känslor hos många heavy metalfans. Hos mig väcker de inte de starkaste känslorna. Jag är mer för den tyska heavy metalvarianten. Men de gjorde låtar som kunde få vem som helst att dräggla. Ibland.

Det här en en av låtarna. The ripper.

Jag tycker att Iced Earth gör den bra. Det är dock lite väl nära originalet... Å andra sidan, det är en hyllning - no more, no less.

Prästerna:



De frysna:

Det är klassförtryck, inte rasism - rasister förstår inte hur dumma de är, det är faktiskt därför de inget förstår - för att de är dumma.

Rassar!


Det största felet med rasister är att de inte fattar hur dumma de är.





Tänk Alfred Nobel. Killen uppfann dynamiten – hur man nu kan påstå det, kinesen var 600 år före, både med sprängämne och tryckkonsten – den skulle användas till arbete, men blev ett ganska effektivt vapen.

Samma sak med rasismen. Det är en relativ sen uppfinning, jag läste någonstans att det började användas ordentligt för bara ett par hundra år sen. I och med att utvecklingen gått fram, och människan har fått mer och mer rättigheter har makten med ljus och lykta sökt vapen för att hålla massorna i schakt. De som styr samhället har aldrig varit speciellt sugen på att dela med sig av makten – oavsett vilka de skall dela med sig av makten med, och det är, som alla människor vet, är en egenskap som alla människor har. Man sparkar nedåt, om man inte är smartare än så – det finns bra människor, det är bara det att ingen av dessa människor står längre till höger än sossarna, och då är vi ändå på gränsen till ära och redlighet.

Alltså, då har vi pyramiden. Han, det var ju alltid en han, som sitter längst upp hade det bäst. Han kunde säga att gud valt honom. Sa du emot dog du. Ergo, det var inte helt enkelt att revoltera, det krävde så stora orättvisor för att rubba status quo att massorna inte kunde förneka att de hade det dåligt. Finns det någon som kan tjäna på att bli en kvissling, då blir de en kvissling. Det ligger i sakens natur. Överlevnad.

Under kungen fanns adeln, sen kom handelsmännen och efter det bönder. Ju längre ner i rangordningen man kommer, desto större grupp. För att förtrycka dessa massor har religionen – präster tillsatta av kungen – hittat på att det är helt ok att använda sig av vissa människor som slavar. Men till och med slavar blev förlegade i de länder där skola och utbildning fick en allt större utbredning – det är bara rasister som utvecklas bakåt. Kyrkan skapade alltså en utväg för makten att kunna utnyttja människor för makten och rikedomens skull.

Med andra ord: rasism är en del av klassförtrycket.



Skulle förmodligen bota rasism



Det är det som är så olustigt. Rasister är ofta obegåvade och outbildade människor som hyser ett starkt agg mot ”de andra”. De kommer med hittepåarguemt för att rättfärdiga sin idioti, ofta pekar de på kultur - som om de vet vad ordet betyder - eller något annat vagt, deras argument tål dock inte soljus. Jag menar: de flesta sd-are påstår på fullt allvar att muslimer kommer att ta över landet – och ni med bra minne vet att även moderater hyser liknande åsikter, minns varför Bo Lundgrens m gjorde det historiskt dåliga valet, var det 98?

Liksom dynamiten blev ett vapen istället för att verktyg, blev rasismen ett redskap för dem som de skulle förtrycka. Ironin är gigantisk.

För de som tjänar på rasismen är fortfarande de som har den ekonomiska makten – i dagens globaliserade värld är det företag. De placerar sina fabriker i länder där de kan utnyttja invånarna utan att vi svenskar varken ser lidande – och alltså inte behöver bry oss – eller bryr oss om människorna, de får ju jobb.

Att tanken stannar där är en av kapitalismens största segrar, för vi skulle aldrig acceptera att människor behandlades på det viset i sverige. I helvete vi skulle stå tysta om arbetarna tvingades stå upp till knäna i syra och trampa på jeansbyxor, bara för att en massa snålhoror ska ha råd med stentvättade och trendiga byxor. Men om det är en färgad människa. Långt borta. Då skrattar vi hela vägen till H&M.

Sen har vi det här med religionen. Islam. Har någon missat att sd-fjollorna slutat prata om ”negrer” och istället lagt all fokus på Islamism och mulitkulturism – två ickeismer, men de passar i den rektala debatteknik som rasisterna använder, ergo…



hahaha



Jag hatar egentligen all religion, på grund av det jag skrev här ovan. Det är ett medel att förtrycka med. Jag tycker att vem som helst ska få tro vad som helst – så länge det inte skadar någon. Men, alltså, där går gränsen. Nu anklagas hela vänstern för att försvara galna muslimska organisationer. Snacka om att missa målet, jag protesterar mot den rasistiska attacken mot islam. Den är medveten. Den är rasistisk. Men, med det sagt, tycker jag fortfarande att religion är något som gör mer skada än nytta – generellt.

Men frågan är störd. Om någon önskar ett muslimskt styre, och med hjälp av demokratiska val väljer ett sådant styre, skulle det inte motarbeta hela poängen med demokrati om jag förbjöd dem att välja så?

Man har rätt att välja fel. Det är det som är det fina med demokrati. Jag anser att svensken är så jävla sneknullad med tanke på det senaste valet, men jag anser att svensken har rätt att vara sneknullad.

Sen kan man givetvis ha åsikter om hur fri debatten är då de flesta tidningar är högersmittade. Det är något som också måste tas med i beräkningen. Kanske svensken inte är fullt så dum, med tanke på att alliansälskarna får sanningen från Pravda.

Rasister är dock något av det dummaste som finns. Av ovannämnda anledning. Läs en bok som inte är skriven av Mengle, ni kanske lär er nåt.

Cthulhu for dummies

Rasister har mycket att lära av the great old ones prälle - ingen diskrimineras - alla ska dö



Innan den här dagen startar på allvar måste jag ta tag i en sak. Jag postade en bild på den vackra Jovanka och fokuserade på hennes bullformade… Cthulhu-tatuering. Då kommer det fram att alla inte vet vem Cthulhu är.

Hur är det möjligt? Speciellt om man läser på den här bloggen?

Cthulhu är en semigud. Kroppen är grön, fjällig och vingbeklädd. På fritiden sover han i en dvala som påminner om döden – dead, but dreaming – och i och med att hans hem i staden R’lyeh har sjunkit till havets botten någonstans i stilla havet, har han tappat den kontroll han hade över mänskligheten en gång i tiden. Alla vet att människan skapades av en slump, eller genom en olyckshändelse, då de stjärnformade varelserna som levde på Antarktis skapade sina Shoggoths. Visst?



Den som inte blir sugen på att se vad del Toro kan göra med de här härligheterna i At the mountains of madness är helt störd



Cthulhu var ”de äldres” överstepräst, och någon gång, enligt profetiorna, kommer han att stiga ur havet och återkalla gamlingarna för att ta över jorden och driva människan till vansinne och plågsam död.

Namnet går inte att uttala med det begränsade mänskliga talorganet, men det sägs vara en blandning av en hostning eller nysning – med tungan pressad mot gommen, enligt den störste kännaren – Howard Phillips Lovecraft – som är den enda människan sen Abdul Al Hazred som haft tillång till den högst verkliga trolleriboken Necronomicon.

fredag 25 februari 2011

En låt, två versioner - No more mr nice guy

Mr nice guy!



Innan jag tar med mig min huvudvärk till sängen, för att förhoppningsvis vara piggare och argare (på de obegåvade rasisterna, som för övrigt försvann då jag försökte leda dem till en helt egen post där jag beskrev deras diagnos -idiot - för dem) imorgon bjuder jag på en bra låt.

Och en bättre version av den.

Jojje, jag hörde Megatdeths version först. För mig är det originalet. Jag lyssnade inte på Alice 70-tal förren slutet av 80-talet.

Men det är två fina låtar, helt klart!








Jovanka Vuckovic - tatueringarna jag älskar henne för

aaah Kolla in detaljerna





aaah Kolla kolla kolla



Alltså, man kan inte skriva a, och sen inte skriva b - om det inte har med rasister att göra. Rasister är:
//"SD/ND/WP-folk som tror att Sverige kommer att förvandlas till ett islamistiskt kalifat inom en kvart om vi inte sparkar ut alla invandrare pronto."//
(citat: 138)

För fler tatueringar på den här krigartjejen.

the captured bird - Jovanka Vuckovic

The captured bird



Jovanka Vuckovic är, i min värld, känd som skribent på skräckfilmstidningar (Fangoria, har jag för mig, jag kan vara dement!) - och för att hon ser ut som en kvinna ska se ut. Helt galen! Hårfärgen är rätt läcker även!



En riktig kvinna! Goddamn! Jag var nästan lite sugen på att lägga upp hennes fantastiska Cthulhu-gadningar - men det ids jag inte - gå in på hennes myspace så får ni se



Hennes debutfilm, jag tror det är hennes debutfilm i alla fall, The captured bird, har omtalats som en lovecraftiansk och vacker skräckberättelse om en lite flicka som målar fåglar - och så går något snett...

Det vore inte en skräckfilm om inte något gick snett.

Alltså, redan här är jag såld. Inte på Jovanka, utan på filmen. Exekutiv producent är ingen mindre än del Toro. Det borgar för någon for av klass i alla fall.

Vi får se. Senare i år...

källa - alltid - unfilmable

Fredag, forsterställning, bloggdöden, Bullmark, Västerslätt, Auberon, ångest och så då rasisterna, så klart. Kan ni inte bara dö?

Fredagen inleds i fosterställning. Jag försökte läsa vad min fredagsmentor ”den fantastiske vårtgrisen” hade att säga. Jag såg dubbelt. Jag vet inte vad det är för sjukdom som däckar mig för tillfället, men den är otroligt envis. Jag är inte råsjuk, men – för att citera en av vår tids största tänkare och poeter – det blir inte bättre. Det blir aldrig bättre.



Ångest



I bloggvärlden, som jag tack vare sjukdom har grottat mig ner i, lägger norrlands smutsigaste, och således mest underhållande blogg, ner. Kanske för alltid. Jag skickar en uppskattande tanke rakt ut i skogen i Bullmark och hoppas att den träffar rätt.

Tre bloggare nämnda, alla från Umeå. Är jag sjukligt Umeåfixerad? Givetvis. Det är mitt hem, för alltid, i mitt hjärta. Men, jag tror jag mår bäst av att inte bo där. Inte just nu i alla fall. Familjen kommer alltid först. Sen kommer musiken, och den musik som jag och Ibrahim tillverkar är så jävla bra att det är obehagligt. Auberon kommer att mosa er då vi väl får möjlighet att spela in. Jag ska bara skrika upp mig lite… Så att det inte blir som på Crossworld eller den fruktasvärt pinsamma Scum of the earth – där min insatts förstör exakt allt. Jag fick inte göra om den, trots att jag bad om det. Det gick som det gick. Det låter som det låter – otajt och klent. På tal om att sjunga med Morgan så såg jag att Hate Ammo har bytt sångare. Jag gillade Peder.




Jag googlade fosterställning. Den här bilden dök upp. hjälp?



Fosterställning. Ångest. Sjukdom. Mitt liv i ett nötskal idag.

Fattig är man också. Tack regeringen. Hade man haft trygghet hade man lätt vågat chansa och ta ett annat jobb ett tag för att prova, men då all trygghet är borta kommer regeringen med ett löfte: det ska bli värre. Tack. Det var skönt att höra socialisten – inte sossen som var flatare än flat – som gav sig på borgarnas socialdarwinismen i debatt. Tyvärr tror jag att ganska många inte FÖRSTÅR vad högern försöker med. Den dagen de kommer att förstå kommer det att vara för sent.

Fosterställning. Sjukdom.



Alla vet att rasister är idioter, man behöver inte motivera det mer.



Rasisterna har härjat, mitt i sjukdomen. Det passar ju jävligt bra. En sjukdom kommer sällan ensam. Problemet är att sjukdomen som rasister lider av verkar obotlig.

Ångest.

Det roligaste var ändå då jag blev ombedd att be om ursäkt för att jag förklarade hur dumma de är. Alltså, är man rasist har man tappat ALL rätt att få en ursäkt. Man är inte människa längre.

De är genomskådade.

I morgon VILL jag vara i Uppsala för att se FKÜ och Kentas band Tourture Division. Jag komemr inte ihåg de andra grupperna – sjukdomen har slagit ut koncentrationsförmågan. Det är som en dålig thc-kick.

Desultor utan y håller på att färdigställa inspelningen av Masters of Hate, debutplattan. Ibbe spelar för fullt as we speak. Och så fyller han är. Så, Ibbe, din gamla (23 = purung. Libanes = pursvensk) dåre, nu jävlar rockar du! Sen tar vi världen i röven – utan glidmedel - med Auberon! Spana in låttitlarna: Only humans hate, To hell, I am venom, Final sanctum… Är ni inte rädda nu kommer ni aldrig att bli det.



Västerslätt - Auberons gamla replokal -min ungdom (bilden är stulen av radiotjejen) - Visst är det en vacker bild!



Näste bloggare att omnämnas är Radiogirl, som gjort ett reportage om VÄSTERSLÄTT i Umeå. Där bodde jag då jag var som tuffast. Där och på Ersboda (haschboda). Västerslätt ftw!

Sa jag att alla bloggar jag nämnt kommer från Umeå? Va fan, fredagskungen kommer från dalarna. Jag ber om ursäkt!

Mikrolån, den fattiga världens smslån - och fredspriset...

Nydala. Ligger mitt i Umeå. Jag fick upp den här bilden då jag googlade på Mikrolån. För fan! Vi kör på den.



Mikrolån har visat sig vara en liknande skuldfälla ungefär som… sms-lån. Likheterna är ju slående, bortsett från att det förmodligen inte är någon som har råd med mobiltelefon där de lånen delas ut. Det är dock alltid fattiga som utarmas. Bankerna går alltid fria…

Exploatering en masse. Nyliberalism de luxe. Ännu ett fredspris som borde ha studerats lite mer ingående…

Det värsta var dock Kissinger. Alltså, killen förde ett hemligt krig med Kambodja som skapade de Röda Khmererna; killen förde ett inte särskilt hemlig krig med Vietnam. Klart han ska ha fredspriset…

Nobels fredspris, helt utspelat. Tyvärr.

Ett annat nobelpris som egentligen inte är ett nobelpris, det i ekonomi, det MÅSTE tas bort. Det har blivit en nyliberal klubb för inbördes beundran.

torsdag 24 februari 2011

Det värsta man kan säga till en hårdrockare från stockholm...

Höjden av lathet. Vad är det för fel på er?



...är att Celtic Frosts bästa skiva är Cold Lake.

Det dummaste man kan säga sägs på tv bakom mig, just nu - där en moderat med luft till hjärna sitter och säger att vi har haft en knepig arbetsmarknad (no shit), och därför kanske, _kanske_ har vissa ungdommar tagit jobb de inte borde ha tagit.

Ja. Tar de inte de jobben straffas de (ekonomiskt). Av DIN politik, din jävla fårskalle.

Lösningen? Ta bort tryggheten.

Ridå.

Hoova - ny myspace - nya låtar på g!

Kompis från förr!



Kommer ni ihåg att jag hyllade en svensk undergroundrappare vid Phonetik? Givetvis inte.

Antingen läste ni inte här på den tiden, eller så har ni rökt bort det minnet. Klockrent.

Hur som helst, hans vapendragare tillika min barndomsvän Magnus "Da-Hoova", håller på att skriva ny musik.

Jag hyllade Phonetikplattan (Survival tactics) jag hade lyssnat på av den enkla anledningen att musiken svänger fett, samt att killen freestylar som en jävla gud. Jag har hört! Killen kan!




Musiken var det dock, som jag förstod det, Magnus som stog för. Jag slog på den för en polare som endast lyssnar på Aeon och Burzum. Killen gick igång som fan på musiken, jag bara log. Kul, eftersom att Hoova var där, och den andra snubben inte hade en aning om att det var hans musik. Det kunde ju ha blivit dålig stämning om han sågat det.




Igår fick jag höra att Hoova skriver nytt, med en än så länge "hemlig" storproducent. Kul som fan! Måste uppmärksammas!

Han har även skaffat en Myspacesida.

Så nu vet ni. Jag håller världen uppdaterad. Vare sig ni vill eller inte.

I want out, detaljen

Vilket leende!



Jag har lyssnat på Helloween så länge jag har varit hårdrockare. Det var det bandet som fick mig att bli hårdrockare i synerhet, och inte bara musikintresserad i almänhet.

Låten I want out är en bra bit från en av de bästa skivorna som bandet har gjort, och en av världens bästa skiva. Så är det.

Då jag var liten och lyssnade på låten hörde jag efter tusentals lyssningar ett märkligt ljud i låten. En vissling. But why?

En gång då jag intervjuade Gamma Ray passade jag på att fråga vad det var för ljud. Kai såg först fundersam ut, men då jag sjöng texten och förklarade exakt var det var i låten log han, som bara Kai kan le.

-Just det. Det där.He he Det är lite rundgång som vi inte ides ta bort.

Alltså, alla saker man har undrat över vill man inte ha svar på. Jag hade tänkt mig något i stil med, ja, någon i bandet visslade till - eller, telefonen ringde, typ - och så sparade de det för att det är Helloween vi pratar om, helt crazy liksom.

Om ni undrar över ljudet. Det kommer 0:52 in i låten.



Viken jävla episk video för övrigt. In i munnen!

FKÜ live i helgen!

Teddy




FKÜ ska spela på en stödgala åt Teddy efter att hans hem och jobb brann upp.

Om ni inte kommer ihåg: Här kan ni läsa.

eller här

Uppsala på Lördag. Lorden håller er uppdaterad.

Fakta: 18 - 02, på Svend Dufva. (Uppsala)

Många bra band är det!








HAH, jag såg en get i videon. Per för att vara exakt!

Konsten att genomskåda idioti - krossa rasismen, nu!

Det har varit fullskaligt krig i Libyen de senaste dagarna – och här på min blogg. Mellan mig och rasisterna.

Min uppmaning till rassarna



Jag har varit tvungen att lyssna på argument som att förintelsen inte hände (konspirationer…), och att man med hjälp att ett diagram ska kunna se att människor som är mörkhyade inte klarar av demokrati.

Detta är givetvis befängt, men med statistik så går det sista att få fram, enkelt.

Då har man givetvis valt att bortse från elementära saker som: fakta. Man kan inte slita ut en siffra ur sitt sammanhang och sen använda den som ”vetenskapliga rön”. Jag skall genast förklara hur dumt det är och varför, och eftersom att de kräver en fyraårings intellekt klarar vem som helst av det, om man inte lade sin röst på sd – och han som skrek mest i kriget jag nämnde, han var MINST sd-are. Minst. Förmodligen tycker han att sd är lite mesiga. Jag som hade så höga tankar om Ö-vik. Men det är kul med ip-nr, då vederbörande låtsas vara någon annan. Fail. Major, epic fucking fail. Dumstruten i det här fallet, ni vet, en vit strut med tillhörande lakan, passar så bra, och illa, att jag inte vet var jag ska titta. Jag både skäms och skrattar om vartannat.

Nå. Den vetenskap som rassarna använder sig av går ut på att peka på valfritt land i Afrika eller mellanöstern. Sen påpekar de att det inte finns demokrati där. Ergo: färgade människor klarar inte av demokrati. Slut på diskussionen. Eller? Nej. De pekar på länder som har blivit plundrade av kolonialismens hand; de pekar på länder som varit kolonier och som saknar all form av välfärd, på grund av det koloniala styret, och efter det, på grund av diktatorer.



SD-s viktigaste fråga, vilket säger en hel jävla del om de där dårarna - anser man att det viktigaste som finns är att få folk, inte alla, att känna sig dålig, ja, då är man dålig själv.




Så, är det så man genomför vetenskapliga undersökningar? Hahahaha Tillåt mig asgarva. Sd-arna är så hjärnknullade att de säkert tror det. Det måste förmodligen klösa sig fast vid dumheterna, för annars faller deras världssyn.

En seriös forskare kan få fram den informationen som dumjävlarna har kommit fram till. Men den seriösa forskaren börjar sedan att undersöka land efter land: vad har de haft för förutsättningar, och så vidare. Den seriöse forskaren inser då att de inte hade någon som helst förutsättning för demokrati eller värdighet på grund av förtryck. Där väljer rasisten att blunda.

Jag har som sagt stora problem med rasister. Jag skräder inte med mina ord. Jag tar den matchen vilken dag som helst. Den måste tas - flata jävla borgare som smörar åt det bruna hållet för maktens skull, går rasisterna ärenden – och för den som undrade varför jag exploderade på Nimas låtsasindignation mot min avsky av Birgitta Ohlsson, det är en mycket större bild jag pekar på – inte en utvald detalj som kan störa vem som helst. Se bara på fjanteriet angående Mattias Gardell. Jag läste en pinsam text av Gardell där han beskriver Libyens ledare som en rekorderlig kille. Den artikeln skrevs… för 20 år sedan. Innan det var helt känt vad killen gick för. Man får ha i åtanke att historien inte är så enkel som högern målar upp den – jag ser klara likheter med det herr Myrdal kommenterade i Nya Kampuchea. Hur skulle han kunna veta vad fan som hände i landet DÅ HAN INTE SÅG DET?

Här benas dumheterna ut.




Jordn pekar på profithungriga kapitalister. Och sd-anhängare. Ganska talande


Ska jag ställas till ansvar för saker jag inte känner till? Med sådan logik är det lika bra att ge upp. Nu. Jag vet inte om Gardell har tagit avstånd från den texten som högern myser med, jag hoppas det. Men det gör inte indignationen från nyliberalernas lakejer mindre obegåvad.

Era argument saknar värdighet. Ingen nyhet. Era argument skapar dumhet, eftersom att de är dumma. Nu undrar jag bara: hur ska det här bortförklaras och skyllas på sossarna? Jag sitter med spänd förväntan! Kom igen: ge mig något att skratta åt i min sjukdom. Jag behöver det!

Som avslutning: då jag säger att jag tar matchen med rasister vilken dag som helst, menar jag inte att jag tillåter vilka dumheter som helst här på bloggen. Kommer man med uttalanden som att förintelsen inte hände, ja, då tar jag bort det. Ohederligt spel har jag inget till övers för. Då kan ni sätta er i skamvrån och kontemplera över er idioti.

En låt åt rasisterna, detta önskar jag er:

Gardell, inte han som skriver dramatik, utan han som blev misshandlad av Israel

Vad föredrar man, en mordisk borgare som plågar ihjäl en under en lång tid med hjälp av fascistisk politik som typ "arbetslinjen", eller den här drönaren som får jobbet gjort på under en kvart.



Jag har läst en massa om Mattias Gardell - texter som visar hur han hyllar Libyens dåre till massmördande ledare.

Högerdårarna på nätet har försökt att klistra fast de åsikterna på Gardell för att få honom att framstå som en snubbe som gillar förtryck. Absurt - och helt vanligt i högervälden. Minns Myrdal.

Det är en lumpen rettorik som används av svaga och småsinta människor.

...och med den rettoriken hamnar ju Reinfeldts Det sovande folket, i ett helt annat ljus. Ni vet att Reinfeldtbeskriver välfärd som något som är värre än cancer och pest - helt plötsligt inser man att det knappas är en slump att den svenska socialförsäkringen inte fungerar - Reinfeldt tycker ju att det är cancer. Men till skillnad från Gardell så var inte Reinfeldt missledd, han visste xakt vad han skrev, och han har då fan inte blivit tillfrågad om det någonstans eftersom att svensk media numera går landsfaderns ärenden.

Här kan ni läsa hur det ligger till på RIKTIGT med Gardells text. Visst framstår höger som lite extra korkade och omsaklig idag?

På tal om Kambodja, ska vi inte fundera lite över hur det kommer sig att moderaterna var det enda partiet som motsatte sig Khmerernas fall, då VIETNAM störtade äcklet...

onsdag 23 februari 2011

Fierfly-rykten... ghaaaaaaaaaaaaaa

Ok, den här bilden kommer från en annan serie, men om Firefly kommer tillbaka, då får vi se världens bästa skådespelerska i hennes paradroll igen. I love it!



Alla som har läst här vet att jag 1: hatar rasister. 2: Älskar science fiction. Samt att jag gillar hård musik. Ibland. Ibland gillar jag Laleh. sveriges snyggaste iranska!

Sa jag att jag HATAR rasister?

Mannen bakom bloggen Tune of the day - de är två bakom bloggen, en kvinna och en man - hade noterat ett rykte om att Firefly skulle återuppstå. Är det sant?

Jag har surfat röven av mig.

Här här och här har jag hittat lite info. Det kan bli verklighet av det. Även om jag är skeptiskt till motsattsen är bevisad.

Serien blev ju misshandlad av Fox, som sände serien i fel ordning (!!!) och hade sig. Jag köpte den på dvd på sf-bokhandeln. Bra köp! Jag älskar serien -hela familjen älskar den!

Resident Evil - Afterlife - Damnation - Doom 3, Pure fucking love!

Jääääää!



Jag har sett alla Resident Evilfilmerna. Den första var bra! Jag gillade den som fan, och Milla var naken, bara en sån sak! Hur som helst så var tvåan mycket sämre och trean ska vi inte tala om, den var direkt dålig.

Jag menar, hur svårt ska det vara? Du har zombies, du har en tuff brud med mekad DNA, och du har en ond organisation som vill ta över världen. Det låter ju som upplagt för en hit.

Det var sövande trist.

Den tecknade filmen som kom var strålande. Ok, den utspelade sig på en flyplatts och det hände egentligen ingenting, men den var bra! Lite som Final Fantasy VII Advent children – en av de snyggaste filmerna jag sett! Tillsammans med Final Fantasy – och Resident Evil. Och det levande slottet. Och… ja. Det finns många snygga animerade filmer. Jag älskar ju tecknat, så det lär inte komma som någon överraskning för någon.

Den senaste i serien Resident Evil landade i postlådan, så jag kikade med spänd förväntning på den. Jag hade hört bra saker om den, att de skulle gå närmare spelet än tidigare. Det måste bara bli bra. En film som gick FRÅN spelet, Doom, var en av de värsta filmer jag sett – med tanke på hur bra spelet Doom 3 är. Jojje vet vad jag pratar om. Alla som har spelat det vet vad jag pratar om. Spelet Doom 3 är ta mig fan nästan i klass med Silent hill, det första spelet, i skräckkänsla.



Ondska, den påhittade versionen. Inte sd-varianten.



Så. Afterlife. Gissa vilka som är med? Chris och Claire! Jipiiiii! Mer ångest, mer overkligt, och, skurken heter Adam Wesker.

Det går inte att låta bli att älska det, om man gillar Resident-spelen, och jag, ja ni vet, jag älskar dem. Jag har, tillsammans med Auberontrummisen Ibbe har gått igenom hela serien till game cube de senaste månaderna. Manligt! Och jävligt kul!

Jag såg även att det är på väg en till tecknad rulle. Damnation. Nu för tiden är det inte helt lätt att se om det är tecknat eller om det är riktigt. Fy fan vad tufft!




Brudparet. Snygg kvinna, genialisk karl. Eller om det var snygg karl och genialisk kvinna. Jag kommer inte ihåg...



Så, dagens tipps: Resident Evil – Afterlife.

Paul W.S. Anderson har kommit igång igen. Härligt! Först Event Horizon, den bästa filmen någonsin (med den bästa skådisen någonsin), sen Pandorum, en Event Horizonaktig skräckis – och så då en bra Resident Evilrulle igen. Man bara måste älska det.


hmm Värdskriget har börjat om?

Min katt och hans feta röv - rock n roll!



...vi får se.

Antingen är det en nystart av det aldrig avslutade världskriget som inleddes med kolonialismen och rättfärdigades med hjälp av kristendom. Det. Eller så är det en demokratirörelse som kommer att skaka hela den jävla nyliberala förtryckarideologin.

Jag ska snart, efter att jag fått hjälp av min underara sambo, skriva ner ett regelverk för den här bloggen. Jag kan dra regeln här: rasister är ej välkomna. Annars får man skriva om vad fan man vill. Man får vara hur otrevlig man vill. Men man får inte vara rasist. Då kan ni dra. Eller dö, mig spelar det ingen roll.

Superhjältar; tv-serier. Idag: Heroes!

En syssla på kvällarna som är kul, då man inte ids sitta och förklara för rasister varför de borde svälja cyanid, eller förklara för borgare att deras politik dödar, är att titta på en bra tv-serie. Men, det räcker inte med ett avsnitt. Jag säger nej till att titta på tv. Det är oftast reklam ändå, och min tid ska fan inte gå till de där jävla kapitalistiska vansinnet. Nej, då köper jag hellre en box med hela serien i som man kan glo på. Det blir som en film. Men till skillnad från filmer ger tv-serierna oftast tid åt trevliga saker som fördjupning och dialog. Se bara på The Wire.

Vi har gått igenom några serier. Sopranos var trevlig. Inte the wire-bra, men helt klart godkänt.

Firefly var sambon jävligt skeptisk mot. Hon gillar inte science fiction. Jag älskar det. Hur som helst, efter två avsnitt var hon såld. Tråkigt nog finns det bara 14 avsnitt. Men va fan, man tar det man får.

Nu ser vi på Heroes. Och jag tänkte skriva lite om den serien.






Jag såg första säsongen då den gick på tv. Jag missade typ vartannat avsnitt, så då jag helt plötsligt snubblade över en ”heldag med heroes” på… någon kanal, satt jag och glodde igenom allt.

Det är en bra serie. Jag läste mycket superhjälteserier då jag var ung. Spindelmannen, som han hette då, var favoriten. Hulken, X-en, som de hette då de fick sin första serietidning i sverige, Daredevil, Conan, Silver Surfer och så vidare. Mest marvelserier. Eller, det där var ju bara marvelserier…






Marvelhjältarna. Och det numret som startade vansinnet - kvalité!



Hur som helst älskade jag det. Jag slutade väl egentligen inte läsa serier, men jag tröttnade på handlingen, då den började bli allt mer absurd.

X-men var det galnaste exemplet. Då de semic förlag gav ut X-men så valde de den bästa episoden, den som de sedan helt förstörde på film. Jag säger det bara en gång: filmerna om X-men suger så jävla hårt att jag vill spy. De har förstört exakt allt som var bra med handlingen. Kärleksberättelsen som utspelar sig mellan Scott och Jean är episk. I filmen… Ja. Har ni sett filmen, men inte läst serien, har ni inte vad jag snackar om. Lita på mig då jag säger att ni är blåsta.

Hur som helst, efter det lades tidningen ner i landet. Det gick att följa i Marvels universum, en tidning som semic gav ut, som blandade marvelserier. Fantastiska fyran, Hämnarna, Thor… Punisher – ja, allt som numera finns på film, i princip.

Där gav de ut en X-men episod som utspelade sig innan det som skulle kallas ”mutant wars”. Det var tidsresor hit och dit, alternativa verkligheter och fan vet vad. Jag gillade det, men i sverige fick man det så uppstyckat att det inte gick att hänga med i handlingen. Jag gav upp. Den nästa mutantidning vi fick köpte jag, men jag gav mig. Det gick inte att förstå vad eller varför något hände.





Kan vara andra säsongens cast. Jag är inte säker. Många dör. En del kommer tillbaka. Andra har kopior. Underbart!



Heroesskaparna verkar ha läst den serien. För det känns verkligen som att läsa X-men, då X-men var bra. Jag har läst att folk inte gillar det. Det är folks problem. Jag älskar det. Superkrafter, problematiken runt den makt som det medför, det finns allt där. Skådespelarna känns trovärdiga, och handlingen är underhållande. Vist är det förvirrande ibland. Speciellt om man, som jag och sambon, haft en paus på fem år mellan säsong ett och säsong två, men då man väl kommit in i det är det som vanligt, typ.

Lite humor lägger de så klart in, den får vår japanske vän Hero stå för - snubben som kan resa i tiden och teleportera sig överallt.

Annars är det idel allvar. De nickningar åt Guantanamo och förföljelse som görs är bra och viktiga.

Med det sagt: har ni inget att kolla på, och vill ha lite härlig, overklig, men ändå relativt viktig underhållning. Ja. Då är det Heroes ni ska se.

tisdag 22 februari 2011

Ondska, revisited

Konceptet på bloggen de senaste dagarna har varit ondska.

Jag har skrivit om det tidigare. Jag tycker dessutom att jag skrev det bra.



En kille som nte bryr sig om att cancersjuka förnedras. Ska vi kalla honom riktigt jävla ond? Eller är det rätt att förnedra sjuka? Är det ett pris vi är villiga att betala?



Alltså: repris.

Myten, konceptet, sanningen.


Då jag var lite yngre än idag spelade jag i ett death metal band som jag var med och startade. Någon gång för cirka 15 år sedan blev jag intervjuad i en tidning, för att annat band jag var med i. De ställde en fråga om det andra bandet, det band som jag startade, en fråga om vad texterna handlade om. Frågorna i liknande intervjuer var oftast likadana och om man ville bli läst fick man skriva långa eller kluriga svar. Nå, jag var inte särskilt klurig så jag skrev ett långt svar.


Jag seglade iväg på pennans hav och hittade på (ljög) en story som band samman alla texter. På nåt sätt fick jag det att stämma in i ett koncept som växte fram under det svaret. Jag var imponerad då jag läste den lilla sagan. Den skulle jag utveckla, blev mitt beslut och utveckla den gjorde jag. Jag gör det fortfarande då jag plitar lite på en del av berättelsen på svenska (jag skrev alla musiktexter på engelska). Jag tycker det är kul.


Hur som helst uppfylldes en dröm med det bandet då vi fick det skivkontrakt som de flesta eftertraktar och storyn bara växte. Jag hade en vag idé om hur allt skulle gå och vad som skulle hända. Första skivan fick titeln ”The tale of black” och var en science fiction, fantasysaga om slutet på universum, tid och rymd. Slutet på allt helt enkelt. Men då det är fantasi med i bilden så hade jag givetvis en fortsättning, en värld där jag fick ha mina egna regler. Texterna på skivan utspelade sig just i slutet av denna ”värld” och i början av den nästa.


Problemet uppkom då vi skulle spela in skiva nummer två. Då låtarna skrevs skulle texterna handla om en värld med magi och sån skit, och det skulle givetvis vara en slags centralplanet i mitt nya universum. Det var bara det att då jag skulle förklara meningen med ondska tog det stopp; jag kunde inte för mitt liv motivera ondskans existens eller ens förklara vad ondska var. Jag sket till slut i konceptet och började skriva texter som handlade om vad jag tyckte och tänkte; mycket av det jag tänker på är politik eller politiskt, så en del texter handlade om larv som fåfänga, psykoser (psykologi), fascism, miljöförstörelse och annat matnyttigt. Om det var bra eller inte får andra avgöra. Jag var dock fast i funderingarna runt ondska.



Någon ansåg att detta behövde göras. Någon som kallas för en god människa av somliga...



Det som slog mig var att jag sett det från fel sida; ondska var/är inte som det man lärde sig som barn: sagorna var larviga och aldrig fick man ett motiv till varför någon ville förgöra jorden, världen, universum eller sitt land – det var galningar allihop som handlade efter ologiska mönster. Inte heller religionen kom med en tillfredställande förklaring – visst, satan ville ha makt och skulle få den i tusen år, men om han var så ond skulle han ju förgöra allt. Då fanns det ju ingen att "onda" sig på. Jag såg aldrig poängen, dessutom är bibeln full av inkonsekvens som man stör sig på om man vill veta nått. Nej, svaret fanns på annan ort. Och det var givetvis enklare än jag kunde tro.


Sanningen är den att det bara slog mig då jag av ilska läste om ett fruktansvärt övergrepp mot människor i Gaza samtidigt som jag just hade haft historieprov i skolan. Det vi undersökte var feodalismen och jag skrev ett arbete om det och drog paralleller till nutidens näringsliv och företagande.


Det som driver människor att begå handlingar som får oss att gråta av frustration, äckel eller sorg är alltid mänskliga – det är aldrig monster som skjuter bomberna eller utnyttjar den ensamme arbetaren så att hon dör av hunger eller… köld. De nedriga motiv som styr dessa handlingar är alltid makt eller pengar. Vilka oftast är samma sak.





Också detta är människo-sanktionerat. Av en människa som somliga kallar god...


För är det inte ren djävla ondska om man låter människor svälta och lida bara för att man själv anser att just MITT folk har rätt till denna markplätt; är det inte fruktansvärt då människor avrättas för att den svarta sörjan som finns under deras åker anses som en rättighet för att folk som lever flera länder från varandra?


Hur kan man välja att se åt sidan då människors möjlighet till mat, vatten och drägligt liv blir till en fråga om vem som kommer från rätt land och vem som helt enkelt får finna sig i att pinas?


Kan man, om man har någon som helst skam i sin kropp, tillåta att barn slits ut och tvingas leva i gifter och under värdelösa villkor bara för att just det företaget skall kunna gå med större vinst eller för att man själv skall kunna köpa billigare kläder?


Jag vill givetvis säga: nej, man kan inte det.





Ett krigsoffer. Sanktionerat av vår regering. Det är inte ens krig enligt vår regering. Och folk undrar varför jag pekar på Reinfeldt som om han vore en mördare - han är en mördare, dessa människors blod är på hans händer - men borgarna anser att det är vänsterns antirasister som är problemet...



Men det finns de personer som anser att den viktigaste friheten är den som tillåter människor att göra vilket vall de än önskar Problemet är att det är en motsägelse som ej ifrågasatts eller belysts tillräckligt noga eftersom de som styr debatten oftast äger debattens forum.


Ett exempel: inför det svenska valet 2006 gick en klok skara människor från sveriges landsting ut med förslaget att alla kläder som köps in till de anställda på offentliga platser skulle vara rättvisemärkta. Vilket innebär att de är tillverka av människor som garanteras en dräglig lön och acceptabla villkor. Borgarna sa nej. Den fria marknaden är viktigare.


Fria? Följdfrågan, som är otroligt enkel att besvara blir: VEMS frihet pratar vi om?


Jag ser det som otroligt egoistiskt att kräva billiga kläder på andra människors bekostnad. Jag ser det som lika vidrigt att kräva att människor skall plågas för att andra människor skall få bära billiga kläder. Vilka förlorar på det i längden? Det är inte de som äger företaget som säljer kläderna. Det är de arbetare som utnyttjas att ta dåliga (farliga) jobb till låga löner. Dessa jobb fanns en gång i västvärlden. Men allt eftersom fackföreningar och arbetsrörelser gett oss starkare skydd och mer rätt har företagen sökt sig från dessa humana utgifter för att kunna exploatera på andra människors bekostnad. Våra jobb försvinner till folk som lever med en standard som hör hemma på 1800-talet.



En människa ansåg att detta var något som var tvunget att genomföras... En människa, inte ett monster, inte en demon - en människa som folk röstat fram i val. Det skulle kunna vara muslimer i sverige efter sd-framgångar. Ty detta är vad deras obegåvade hat leder till.



Om dessa människors lidande betyder något är konceptet kristallklart- ondska är att utnyttja andra människor för egen vinnings skull. Borgarna kallar det för frihet. Jag kallar det för: ren och skär jävla ondska.

Man kan undra varför Haiti är huvudtillverkare av sportutrustning åt diverse större märken. Är det deras expertis, naturtillgångar eller är det nått värre? Det är inte deras expertis. Det är beroende på USAs utrikes politik och återkommande dödspatruller, vars lika vi sett ibland annat Nicaragua (Contras), Fraph och andra vidriga människor som avlönas av världens ledande terroristland. Rätten att köpa Pocahontas av människor som tjänar 8 pence i timmen är så viktig att man måste hålla det fattigaste landet på västra halvklotet under ständigt hot för att inga arbetsorganisationer skall få fäste. Valet om man inte arbetar är svält. Deras skulder växer ständigt eftersom att ingen kan leva på de lönerna.


Medellivslängden på Haiti är 53 år.

Allt för billiga kläder och den fria marknaden.

Så vad är då ondska? Är det att säga nej till en fri marknad och kalla sig kommunist eller är det att exploatera människor?

OBS: siffrorna som rör Haiti var framtagna innan katastrofen