fredag 30 april 2010

Jesus Hitler har en blogg


Jag hittade denna bild där.

Jag tyckte det var kul. För när allt kommer omkring är vi apor allihopa. Och vi är alla bögar osv.

Eller som Bill sa: detta är nästa steg i evolutionen.

Förlåt... Om brudarna...

Jag vet inte varför, men tjejen som kallas blondinbella tar upp platts hon inte gjort sig förtjänt av.

Jag inser hur förmätet det kan låta att klaga på en 19-åring vars enda egenskap är att hon är moderat och har råd att handla saker som valiga 19-åringar drömmer om. Och ja, hon skriver om det också. Den egenskapen var så fascinerande att människor läste hennes hjärndöda texter. Visst kanske det fanns någon som behövde hennes kloka ord, någon stackare från Täby, Djursholm, Östermalm eller Lidingö som inte lärt sig mobbas ordentligt, som inte lärt sig hur man trycker ner pöbeln och deras fåraktiga drömmar.

Hon fick ett gäng följesögare, den ena dummare än den andra, men utan att döma de korkade tjejerna och killarna som bloggar, vilka är det som är så fördömt idiotiska att de slösar tid på deras skit? Vem köper kläder av märket kissie? Vem vill ha smycken som en klåpare utformat? Kommer ni som köper detta idag att gilla det om tre månader? Börjar jag bli gammal som förfärar mig över hur fördummande den yngre generationen faktiskt tillåts vara?

Jag måste ha missat allt. Men, Zytomierska, då du säger att Kissie ska förstora sin kuk, kan du inte istället tänka: jag vill säga detta så mycket att det borde vara en varning om att jag ska vara tyst. Jag är ju en idiot.

JAG tror man måste skaffa en kuk, om man inte har en, för att kunna förstora den. Men jag försöker i alla fall tänka.

Men det var väl inte lika roligt att prata med sina fans och vara tvungen att tänka... ”bah nääää, asså, bah jaaaaa. Nääääää”.

Kissie anser att folk som är emot hennes är fläskpaddor. Nej, kissie, det är du som är en idiot.

Kenza… focki… Alltså, jag har ägnat en timme åt era bloggar och jag anser att ni är skyldig mig den timmen. Sluta fördumma världen. Här kan man snacka om miljöförstöring. Slösa energi på denna idioti.

onsdag 28 april 2010

Chokladpolitik...


Du sköna nya värld. Där människor (Mona) hånas då de köpt en lite bit choklad, men försvaras om de (Carl Bildt) stödjer ett företag som begår mord. Alltså, riktiga mord.

Du sköna nya värld, där regiringspolitiker går ut och ropar om chokladpolitikern, med betoning på hur ansvarslöst det är att låna till reformer. De säger givetvis ingenting om att de lånade till skattesänkningar. Det var inte oansvarigt… eftersom att rätt människor tjänade på det. Ojämnlika länder är bra, heter det ju, i det svenska näringslivets topp.

Jag tycker faktiskt att det är något fel på er som försvarar högern, den varken begåvad eller snäll.

måndag 26 april 2010

Varning för idioti!

Den oheliga alliansen, alltså, inte den som kommer till sverige lite nu och då med fantastisk musik - utan den alliansen som verkligen kan stå för ondska och vansinne, har lyckats!

Jag kan inte förklara det på något annat sätt. Det verkar finns förvånade människor då uppgifter om skattesäkningar på 100miljarder drabbat vissa delar av befolkningen, uteslutande de fattiga.

Rapporter strömar in, högerns politik gynnar höginkomsttagarna.

Om någon är fövånad, alls, sök hjälp.

Fina ord kan i slutändan inte dölja de verkliga avsikterna.

Alien prequel


Först såg jag att The thing skulle få en prequel, nu ser jag att även Alien ska få en.

Jag ska då se båda.

torsdag 22 april 2010

Kiske nu och då

Kiske, min Kiske

Jag lyssnade på en Helloweenlåt jag gillar man allt för sällan slänger in i stereon. Giants från Chameleon. Asbra, och Kiske sjunger som en gud.
Kiske Då

Jag kom att tänka på nya gamma ray, där låter han som... en tönt. Vilken skillnad det är då man håller igång.


Kiske nu... 8)








Nu

Gamla nyheter

Redan under förra valkampanjen kom forskning som visade att Reinfeldts tes om sänkta ersättningar, att det skulle fungera som en morot, var fel.

Nu har det kommit mer forskning på området.

Näringslivet kommer väl snart med en almegarapport som visar att allt är fel och att man måste hota folk med pistol, annars jobbar inte svensken.

Nu ska vi bara se vad bonniermedia skriver om saken.

tisdag 20 april 2010

Borgarna och deras talibaner...

Först var det talibankramare, som Bildt sa.

Nu är miljöpartiet "miljötalibaner" enligt folkpartiet.

Och på tal om talibaner...

Världesklass...

Eller som vi brukar säga: great inteligence. Eller nåt.

Väsby sushi.


Min älskade flickvän har berikat mitt liv på många sätt, förutom en fantastisk dotter och diverse saker ingen har med att göra alltså.

En av sakerna jag är hemskt glad över är all mat hon dragit in i mitt liv, mat som sushi. Sushi var något jag tidigare bara fnyst åt, men efter ett par mer eller mindre ofrivilliga försök att börja uppskatta rätten i fråga har jag lärt mig. Sushi är fantastiskt!

Nu vill det sig inte bättre än att vi har en sushirestaurang här i väsby.

Jag är stammis. De gör en god sushi som bara blir godare och godare för varje gång jag är där. Jag skyller på den nya, trevliga kocken.

Nå, förra sommaren hade jag och gamm-tanten min tid att äta ute själva, för omväxlings skull, det är inte alltid lätt att hinna med sådan då man har ett barn som ständigt springer röven av föräldrarna. Ägaren bad oss provsmaka på en sak som han hade tänkt att lägga till på menyn. Klart vi provar! Gratis är gott, och så vidare.



Han kom med en strutliknande sak som han hällde lite soja på. Jag tycker numera att sushi är passé. Strutarna är perfekta. 20 kr styck, tre olika varianter, en med lita majonnäs, en med chili och en med räka och avokado. Eller, innehållet kan variera, beroende på vad kocken vill överraska med.

Är ni i Upplands Väsby, kolla in sushin på centralvägen! Ni ångrar er inte.

Är du rädd, lilla bracka

måndag 19 april 2010

Dags att rensa skallen lite!




psykvård/fall

Jag har sett hur psykvården fungerar på avstånd ett tag nu, och kan göra följande konstaterande, det var dåligt under sossarnas styre, men nu är det faktiskt inte fråga om vård längre – nu är det friksförklaring och utfasning till samhället, oavsett. Oavsett om vederbörande verkligen är frisk eller inte. Den Maudianska devisen: ”Tar man bort möjligheten att bli sjukskriven på grund av ”depression” kommer vi att få bort den negativa statistiken. Och det är så klart sossarnas fel. På något sätt…”


Nå, människor med mer än 2 i IQ har inga problem att se att man inte löst problemet med den åtgärden, man har bara gömt statistiken. Om nu någon tycker att det är en bra metod att lösa ett problem på, jag har ett förslag: då ni ska bygga ett hus, börja med taket och arbeta er neråt. Då ni kommit fram till att man måste börja med grunden hoppas jag att ni kommit till någon form av insikt. Annars kanske erat självmord är bäst för oss alla. Det finns många människor som kommer att få bättre möjlighet till seriös vård, och er socialdarwinism går med er till graven.

Den vård som fanns innan borgarstyret var alltså helt klart dålig, men den minnesgoda människan erinrar sig kanske senast högern hade makten och de stängde ner en hel rad med psykinrättningar. Nu kan man ha åsikter om hur bra dessa psykinrättningarna egentligen var, men de var nog bättre än att slänga ut de sjuka människorna på gatan. Högerns argument för nedskärningarna är två: ett är givetvis kostnaden. Hur ska man finansiera skattesänkningar om man inte sparar in på de som verkligen behöver hjälp? Och två: de flesta borgare verkar förneka att psykisk ohälsa finns. För dem är det en form av masspsykos som lata människor luras med. Resonemanget känns igen från ”fusket med sjukskrivningar”, återigen är det lögner från de sjuka. Vi ser resultatet av den borgerliga förföljarpolitiken varje dag nu för tiden då människor utförsäkras, människor som de facto är för sjuka för att arbeta. Till och med af, arbetsförnedringen i folkmun, har konstaterat detta. Den höger som så ofta förknippas med märkliga argument mot Islam har helt plötsligt anammat argument rakt av från just Islam.

Man kan som sagt konstatera att den vård som fanns på sossarnas tid, då det gick ut på att skriva ut mediciner i parti och minut, var dålig. Men att förneka dessa människor hjälp och ta ifrån dem möjligheten att få någon som helst hjälp, det är ett jättekliv i fel riktning.

Problemen är många, och jag tycker att det verkar som de flesta läkarna är medvetna om det, jag läser oftast om den kognitiva behandling som bevisligen kan ge resultat, men som efterföljs av resignation, en suck och ett konstaterande att pengar saknas för att kunna ta tag i patienterna. Medicinen förlorar sin verkan om den inte efterföljs av den övriga behandlingen.

Det finns ingen grupp av patienter som får ta så mycket skit som de psykiskt sjuka. Visst, vetenskapen som psykologi bygger på kan kännas felbyggd, men hjälpmedlet kan inte vara att vända både de sjuka och forskningen ryggen.

Bara en sådan sak som att de sjuka människorna, som ofta är gravt socialt handikappade, tvingas vara de pådrivande i sökandet efter hjälp visar på hur sjuk vården är. Det är samhällets svagaste människor, och vi kräver att de skall ta det största hånet av oförstående. De som är förvånade att många av dessa människor tar droger har nog ingen hjärna. De som överraskas av att alla vansinnesdåd som sker i otroligt stor del har föregåtts av ett vårdsökande blundar för fakta.

Fortsättning följer… Och i Aftonbladet går debatten... om inte varm så i alla fall går den.

söndag 18 april 2010

Ibland orkar jag bara inte.

Jag läser om människor som försvarar massmordet i Israel, jag protesterar och får sedermera höra att jag är antisemit – det är en ondskefull logik bakom sådana påståenden. För vem vill bli förknippad med förföljelse av det folk som fått utstå sådana vansinnigheter? Vad tjänar man på att demonisera sin meningsmotståndare på det viset?

Svaret är enkelt och ta mig fan människofientligt. Man behöver inte ta ansvar för sina egna handlingar om man klarar av att vända fokus från sina egna brister.

The evil that man do
En debatt jag halkade in i handlade om muslimer i sverige och europa, de får skit för att de reagerade starkt på konstnären Vilks rondellhund. Jag påpekade likheterna med hur judar blev behandlade under 30-talet. Det ropades efter bevis. Ser ni inte världen runt omkring er? Är det bara Desperate houswife på eran tv? Givetvis är det ett luddigt konstaterande, det finns ingen vetenskap i ämnet vad jag vet – den är väl inte värd de pengar det skulle kosta - men det bör inte vara svårt att dra parallellerna. Islamofobi är en ganska ny term som uppkommit efter 11 september.

Jag påpekade även att det finns väldigt få muslimer i sverige om man jämför med de ca:7-miljoner kristna vi har. Därmed anser jag att det är att sparka neråt då vi driver med en grupp som är utsatta på det sätt som muslimer är idag. Visst ska man kritisera religion och allt möjligt då det krävs, men just nu anser jag att försoning borde vara i allas intresse.
Givetvis har jag fel, de som tjänar på detta hat är de främlingsfientliga människorna som stödjer ett parti som SD. Oftast relativt osmarta människor.

Sen har vi regeringen som försöker rida på rasistvågen i smyg. Men de sparkar mer mot människor som är sjuka, de hatar att folk kan behöva hjälp. Tvång är den bästa hjälpen, moroten ska vara en pistol, verkar det heta enligt majoren, furiren, jesus och maudan pratar. De ler gärna in i kameran medan de hotar hjälplösa människor.

Är det konstigt att man tröttnar?

Killing in the name



Nostalgi!

Ett frisk initiativ!


Danny Glover, känd från Dödligt vapenfilmerna och den underliga filmatiseringen av Ursula k Leguins Legender från övärlden, har gripits för att han demonstrerade mot dåliga löner och usla arbetsförhållanden hoss matjätten Sodexo.

Jag gillar numera Danny jättemycket! Och för er som köper en krysslåda till extrapris... De som betalat är de som tillverkar skiten. 15-timmars arbetsdag utan raster. Ungerfär som Reinfeldt vill ha det. Fri marknad och så vidare.

Djurgården vinner sm-guld. Tyvärr...

I hockey alltså.

Hur kan jag veta det?

Enkelt! Vilka vann 1990? Vilka vann 2000? Ser ni mönstret? Djurgården vinner med tio års mellanrum. Det verkar vara en naturlag.

Vilka jag håller på av Djurgården och HV71? Inga av dem. Björklöven for the guld!

Välfärdens kärna...

Reinfeldt har sagt att han vill bevara välfärdens kärna. Vad är välfärdens kärna?

Det börjar synas att han verkligen är en moderat, och inte en låtsassosse, som han velat framställa sig som.

lördag 17 april 2010

Totalitär frihet

Jag skriver ofta om hur kapitalismen är censur i exakt samma anda som en totalitär stat är det. Jag har tagit många exempel, bland annat det om mötesrätten då de offentliga rummet försvinner allt snabbare. I Upplands Väsby, skithålan jag tvingas bo i, finns ett centrum, om man vill ha möte där måste man söka tillstånd, vilket väl är ganska rimligt. Men tänk den dagen någon vill kritisera de som äger vårat skitcentrum? Tror någon att de kommer att tillåtas hålla det talet på platts?

I gårdagens blogg av Jonas Sjöstedt skrev han om hur han, på Umeå universitet, hade ett bokbord. Men då en bemanningsfirma hade hyrt in sig tvingade den fria marknaden en politisk röst att försvinna från området. Detta efter att kritik riktats mot dem av syndikalisterna.

Det är den sortens demokrati och yttrandefrihet vi skapar då vi sakta men säkert säljer ut hela landet.

Är det bra?

Watch Clean

det nya svart.

Klockrent.

fredag 16 april 2010

Robotsex.


Folk har förfasat sig över nyheten att det har tillverkts en robot som kan knulla. Ok, det är alltså en jättedildo, förmodligen världens dyraste.

Med andra ord är det fult att onanera. Har vi verkligen inte kommit längre...

Jag skrev om en bok för tre år sedan:

Andre Carneiros Piscina Livre är en mycket mer djupgående bok. Jag måste erkänn att det fanns delar av den som jag inte fattade helt utan var tvungen att läsa om för att greppa och trotts det så var jag inte helt på det klara med vad en ”ander” var rent tekniskt. Hur som helst är det en science fictionbok som utspelar sig i en avlägsen framtid där känslor och namn är nått helt odramatiskt; en av anledningarna till att jag älskar genren sf är att man kan ta ett ”problem” och placera den i en helt ny miljö med helt nya förutsättningar och sen ge sig på dem igen. Möjligheterna är oändliga.


Saken är den att sex är helt avdramatiserat i denna overkliga verklighet. Det är "anderna" kvinnorna har sex med, inte män. Män är diskussionspartnerna. Kanske ni skulle ta och läsa denna bok ni med.

Bäst 2009


Jag brukar ju läsa en del hårdrocktidningar, och sådana publikationer har i regel alltid med bästa skivan förra året, eller förra årtiondet, mellan pärmarna. Jag tänkte göra en liknande sak idag.

Men det är inte en topp tio, eller så, jag har nämligen inte hört tio skivor som är värd den uppmärksamheten.

Jag kan faktiskt endast komma på ett fåtal skivor som släpptes förra året som jag gillade.

Cannibal Corpse Evisceration plague, Kreator Hordes of chaos och Laleh Me and Simon Jag har även för mig att Machine head släppte ännu en version av The blackening. Den tredje i ordningen. I deras fall börjar det bli lite löjligt, även om jag förstår hur de resonerar.

Yngwie Malmsteen släppte en skiva, och den var bättre än på länge. Den skriver jag inte ett ord till om. Har jag missat någon skiva är det bara att påminna mig. Jag har faktiskt haft fullt upp med att köpa ikapp mig på Dark Tranquillity och Nevermore, bland annat.

Nå, bästa skivan var Cannibl Corpses Evisceration plague. En skiva som påminner mer om the bleeding än någon skiva med Corpsre grinder på sång. Inget ont i det, jag tycker att C.C med mr Grinder på sång är ljusår bättre än de skivor de släppte med Chris Barnes. Utan att säga att jag ogillar Chris Barnes, the bleeding är ett mästerverk! Men på denna skiva har de hittat ett grove de saknat sedan Bloodthirst. De tog helt enkelt och utvecklade sin musik till det bättre, the time to kill is now var en uppryckning, Evisceration plague är en cementering. Det finns inget death metalband som är bättre än Cannibal Corpse!



Sedan blir det svårare. Kreator och Yngwie är jämna mot varandra, men jag tror att Kreator vinner på skivan jämnhet. Yngwie har gjort en bra skiva i Perpetual flame, den är en klar uppryckning och det bästa han har släppt sedan Alchemy, som är en av världens bästa skivor. Kreator gjorde något så originellt som att utveckla sin stil. Nu låter de som Kreator och ibland även som Rage. Helkul!



Laleh imponerar, men hon har svårt att hålla jämnheten; där debutskivan var en enda lång orige i bra och fyndiga låtar, var både förra skivan Prinsessor, och nu senast Me and Simon ganska kantiga. Kanonlåtar blandas med musik som tenderar att bli långtradig. Me and Simon räddas av spåret Nation, som skulle bli en utmärkt Rage against the machinecover. Nu tar jag den till Auberon istället. Hehe Fyra bra skivor på ett år, jag förväntar mig en uppryckning i år!

torsdag 15 april 2010

Dagens dumhet.


Dagens dummaste fråga. Ställd av en folkpartist. Carl B Hamilton. Är du Marxist?

Vi får inte glömma att folkpartiet vill få oss att tro att vänsterpartister är stalinister, så de slipper argumentera. Det kan vara skönt att slippa prata om ämnet, oavsett vilket, om man saknar argument.

onsdag 14 april 2010

En ny Lovecraftbok!

Jag brukar kolla in Marmeladkungens blogg. Bloggen är bra och han skriver oftast om sådan litteratur jag uppskattar. Förra veckan försökte jag uppmärksamma att han säljer en massa bra böcker till hutlöst låga priser.

Igår medelade marmeladbloggen att en ny bok av Howard Phillips Lovecraft är på väg. Den innehåller bland annat ett efterord av Martin Andresson, mannen som rättar mig i alla blogginlägg om den gudabenådade författaren.

Ett måste med andra ord!

Alastor ger ut boken.

tisdag 13 april 2010

prequel - the Thing



En uppföljare på g. The thing before...




Filmer är ibland jävligt bra skit. Ett par av de filmer som jag klassar som mina favoriter har jag skrivit om här, men det finns givetvis fler, som inte har Sam Neill i huvudrollen. En av dessa filmer är The thing av John Carpenter. Nu skall det göras en prequell till den, tydligen ska den ha samma titel, vilket känns lite beigt.

Men alltså, skräck på Antarktis måste ju vara bra. Det grundar ju sig i många fall på en lovecraftiansk skröna. Vansinnets berg av herr HPL kan ju vara skräckberättelsernas heliga gral, tillsammans med hans makalösa noveller.

2011 kan vi alltså se fram emot de norska gubbarnas upptäckt under isen.

Scanner, heavy metal!



En av de bästa skivorna jag vet är en ganska okänd heavymetalskiva, Terminal Earth av den tyska gruppen Scanner. Jag köpte den på min 15:e födelsedag tillsammans med Deaths Scream blody gore. Två bra skivor, men Scannerskivan var en sådan stark förälskelse att jag än idag hyllar den som en av de bästa någonsin. Death gjorde bättre skivor efter debuten, mycket bättre, jag är nämligen inte så noga med att verka tuff att jag säger att den första skivan är den bästa, det är ett ofog som death metalfans inte kan låta bli.

Gillar man tysk heavy metal, med band som Helloween, Gamma Ray, Mania (som blev Abraxas) eller Heavens gate, så är detta en blivande klassiker. Jag har ofta önskat att Gamma Ray ska ta sångaren från denna skiva, S.L Coe (sjöng även på Angeld Dusts skiva, From the dust you will decay och gästade bandet Reactor) till bandet. Han låter som Kai, men har bredare röst. Ibland sjunger han lite surt, men det är känsla, har jag hört.

Deras första skiva, Hypertrace, är också mycket bra och given i alla skivsamlingar, men denna är snäppet vassare, enligt mig. Min vapenbroder och heavy metalkamrat Jonathan från Auberon tycker att Hypertrace är bättre, men det är en smaksak. Hypertrace är en klassiker, hur man än vrider och vänder på det. Det var en annan sångare på den skivan, Major, kallades han, han var ganska begränsad, och om man lyssar riktigt noga så hör man att alla körer och de ”högre” registret inte tillhör någon annan än allas vår favorit Raffe. Tyran pace, Gamma Ray, och Primal Fear bland annat.

De gjorde fler skivor, men tappade mitt intresse då de inte kunde leverera låtar som dög. De hade en tjej på sång ett tag, men jag har inte hört hur det låter. Nu har de en ny skiva på gång. Ett smakrpov har jag hört, och det låter ok, tyvärr lite som skivorna som Ball of the damned och Mental reservation. Båda skivorna är ok. Men jag stör mig på sångarens tyska brytning, den är fan hemsk. Vi får se vad som händer. Men till dess har de trotts allt gjort en av världens bästa skivor och en till som är hur bra som helst. Det är inte många band som kan skryta med det.
Nu får ni fan upptäcka bandet!

från debuten:
Terrion


Across the universe


Från Terminal earth:
Buy or die


Not Alone


The dust of ages


Min favorit The Challenge


Lyssna! Och ja, ljudet kunde ha varit bättre.

Reflekterat, vänsterexperimentet...

Jag skulle jag vilja att snacket om vänsterexperimentet måste kvävas. Jag är dyngless på ordvalet, vem har kommit på att just socialistiska länder är experiment? Finns det någon norm att gå efter? Enligt vem?

Det handlar endast om att förtala något man inte kan argumentera emot. Jag har aldrig stött på någon som har fler argument än att just det ovannämnda ”vänsterexperimentet”, och så den direkta fortsättningen: Pol Pot, Stalin. Sen är det klart. De kan inga fler argument, och eftersom att jag har dräpt myten om totalitära vänsteråsikter vs verkligheten blir de oftast stumma. Man får helt enkelt skilja på diktatur och demokrati. Det är dock hemskt svårt för högerns pestspridare eftersom att det skulle kräva en ärlig debatt. Det har aldrig hänt, offentligt.

Jag vill inte sänka mig till den nivån där man börjar kalla alla högerstyrda länder för ”högerexperiment”, men enligt deras sätt att resonera borde man egentligen göra det.
Varför blev ”popvänstern” ett godtaget argument bara för att en näringslivssponsrad timbroit försökte vara underfundig? Sluta använd det uttrycket. NU

måndag 12 april 2010

aj aj näringslivet


Jag ser följande scenario: en ny bok har kommit till sverige, med det för svenskt näringsliv besvärande innehållet: man mår bättre i sverige på grund av att landet är mer jämställt och att klyftorna är mindre. Näringslivets höjdare funderar på hur de ska smutskasta uppgifterna, och följande slutsatts dras: vi skickar vår vice vd på dem, då ser det bra ut.

Sagt och gjort.

Det var bara ett problem, detta var forskning och alla källor finns för granskning. De källor som näringslivet använde sig av (sin egen förmenta dumhet), fanns inte tillgänglig, förmodligen på grund av hjärnstillestånd.

Näringslivets propagandamakare gick på en nit, de kunde inte förklara för mänskligheten, utan att ljuga, varför ojämlika samhällen är bra.

söndag 11 april 2010

War is hell

De senaste dagarna har visat upp en vidrighet från kriget i Irak som chockskadat en hel värld. Med militärer som lysande undantag, har vi förfasats och skakat våra naiva huvuden i skräck för mördandet. Inte militärerna, de må ogilla det de sett, men de vet hur krig ser ut. Skulle krig visas på tv skulle människor inse att de som drabbas av våldet numera inte först och främst är de som krigar, utan de civila i området. Kanske skulle det leda till fred? Det vore inte helt fel, men för den minnesgode människan är detta bara ännu ett övergrepp av otaliga.



De protester som kom mot kriget i Vietnam kom efter att folk fått se hur jävligt det såg ut. Journalister fotade vad som såg ut att vara en stor parkeringsplatts, det var inget annat än städer, jämnade med marken. Kriget mot Japan utfördes med samma mordiska intensitet. ALLA krig utförs på detta sätt.

Ta reda på vad en bombmatta är innan ni skriker er hesa efter den förvridna rättvisa som de delar ut. Det dör fler barn i en sådan, än i den attacken vi fått beskåda nu senast. Men kritiken kommer bara då vi måste ta del av vansinnet.

Krig är äckligt. Ta avstånd från det. Annars måste jag säga att ni är sjuka i skallen.



Jag måste säga att det är illa då ett dataspel visar oss hur det ser ut. Men detta spel är fan bra. War never changes...



fallout

varför krig?

lördag 10 april 2010

666

Om jag vore Mikael Simmons, son Moras avgående sportchef Jan Simmons, skulle jag tycka att jag slutade i helt rätt tid. Efter 666 matcher med laget.

Det är fan metal!

Å andra sidan, att få sparken efter 14 år...

Jag gillar inte då folk får sparken.

fredag 9 april 2010

Igår betyder inte bajs



Nej just det!






godmorgon!

Norberg revisited.


Jag utförde en noggrant vetenskaplig undersökning i denna blogg. Jag noterade att varje gång jag skrev om ondskan själv (Johan Norberg) kom någon av hans obegåvade fans och kommenterade. Senast var det alltså en test: skulle någon av tomtarna komma och skriva förolämpningar och vara allmänt otrevlig för att jag inte håller med Norberg?

Det var alltså Norberg själv som kommenterade, och jag blev genast ledsen för att jag inte varit mer konsekvent i texten. Jag ville ju visa vad som är vansinnet bakom honom, och hans åsikter. Jag skrev om anledningen till att han sprider lögner som katter hårar.

Men jag tog egentligen inte upp någon av hans egna dumheter, vilket kändes ganska dumt då han själv svarade.

Det misstaget gör jag inte denna gången.

Men jag skall hålla mig kortfattad.

Först, Norberg, har du sagt att den ekonomiska krisen är något vi måste lära oss att älska. Du sa det i svallvågorna av finanskrisen, förmodligen efter det att du insett att det nyliberala systemet var beroende av krascher, bara för att ett vansinnigt system måste få råda. Att dessa kriser betalas av den vanliga arbetaren är inget att lägga vikt på, och förmodligen inget den honungsdoppade sjukdomen Norberg tänkt på. Han har så han klarar sig. Hans pengar kommer direkt från näringslivets toppar. Han lever på att sprida lögner och propaganda, då är det inte helt enkelt för honom att förstå situationen för vanliga dödliga. För de människor vars liv slås i spillror av krisen, för att de blir av med jobb, besparingar och boende, eller då deras familjer måste brytas upp, de människorna blundar Norberg för. Man måste älska krisen.

Den uppmärksamme har noterat att Norberg inte kallar sig nyliberal numera, han är ”idéhistoriker”, vad det nu är i hans värld.

Mer?

En skrattretande sak han klämt ur sig var då han, just innan krisen, sade att den globala fattigdomen sjunkit. Kyss mig i röven, det är klart att det kan se UT som att den har sjunkit om man kan värdera en krona tusen gånger högre än vad den är värd. Men det är sånt som inte ska granskas. Då faller den nyliberala skiten samman. Läs Marknadsmyter av Daniel Ankarloo för en bättre beskrivning.




Norberg fördömde den svenska staten för att de kommer med propaganda. Vad hans åsikter, betalade av näringslivet är, ska vi nog inte syna noggrannare, för Norbergs egen skull. *viskar* Det kan ju vara propaganda…

Jag har hur många exempel som helst, men jag kan ta dem i omgångar, hans lakejer kommer ju hit hut som helst. Alltid utan argument.

Jag tror jag ger mig på hans Haitiidioti nästa gång, igen.

torsdag 8 april 2010

En BRA bokrea!

Bokrea!

Jag fick lite böcker i brevlådan igår. Mycket trevligt! Det var bland annat Isaac Asimovs Nemisis och Sam J. Lundwalls Fängelsestaden. Två mycket bra böcker, jag kommer att skriva mer utförande om båda böckerna vid tillfälle.




Just nu ska jag dock bara rekommendera er alla som är sugen på lite nya begagnade böcker, att kolla in på Marmeladkungens blogg. Han har någon slags utrensning och det var där jag fann dessa guldklimpar. Jag köpade även en bok av James Herbert, en författare som jag alltid blandar ihop med Peter James. Jag vet inte varför. Men det var ett tag sedan jag läste hans skräck, han kanske har utvecklats mot Barker, och då är jag nöjd.

tisdag 6 april 2010

Lissabnonfördraget

I dagens blogg av herr Sjöstedt får vi en lustig - men inte rolig - beskrivning av det nya lissabonfördraget.

1984...

måndag 5 april 2010

Howard Phillips Lovecraft


Jag har i alla inlägg om Lovecraft i denna blogg blivit rättad, vilket är dåligt eftersom det visar på en stor okunskap från min sida. Men samtidigt bra eftersom att det ger mig en större kunskap om denna mystifierade människa.

Här är, tror jag, en bra sida med information! Annars är det denna sida som gäller, men jag tycker att den är lite strulig att hitta på.

Den nygamla lögnen

Konsten att forma sanningen är att ta bort de medel med vilka man kan visa den.




Näringslivet har alltid fört en kamp emot arbetarna, från det att slavar slogs till döds om de ställde sig upp emot sin ”ägare”, till dagens antifackliga kamp där arbetare som är obekväma görs av med, i sverige får de sparken, i andra länder förekommer fortfarande mord.

Just nu arbetar näringslivet med dess tankesmedjor med bland annat propaganda för att inskränka strejkrätten och LAS. De pumpar in miljoner i kampanjen, inte beroende på det senaste argumentet: ”strejk är en stenåldersmetod att lösa en konflikt på”, utan givetvis av den anledning att de ogillar strejk, eftersom att den har inverkan. De är dyra, och ingen arbetsgivare eller aktieägare gillar att förlora pengar. Näringslivet ser gärna inte arbetarna som de som drar in pengarna, trots att det är de som producerar, vad nu företaget säljer, men det är en annan fråga.

De senaste åren har näringslivet sikte varit inställt på Saltsjöbadsavtalet, de har velat förhandla fram ett nytt, mycket mer uppluckrat avtal, som ger arbetsgivaren mer friheter att sparka folk hur de vill, samtidigt som det ger mindre frihet åt arbetstagaren som tvingas konkurrera med sin ålder och hälsa som insats. Med allt sämre inkomstförsäkringar, eller bidrag som det heter på högerspråk.

De som skall berätta om detta är medierna. I sverige äger Bonnier nästa allt medialt utrymme, de flesta av de stora tidningarna är Bonnierägda, de största bokhandlarna ägs av Bonnier, Bonnier driver Newsmill på internet, och så vidare. Undantagen är få men lysande. Aftonbladet har fått mycket spott och spe det senaste året från de stora högertidningarna, alla Bonnierägda – bland annat på grund av organhandelaffären. En artikel ledde till ett ramaskri från Israel, och drevet var igång. Det var antisemitism hit, mörkrets krafter dit (som Gunnar Hökmark, moderat europaparlamentariker sa) i en lång enad attack från den proisraeliska borgerligheten.

Då det visade sig att det fanns bevis för påståendet mördades nyheten effektivt. En av få kommentarer kom från DN:s blogg, där de sade att det inte spelade någon roll om det hade hänt eller inte. End of story. Och vem skulle kunna säga emot? Vilken kraft kan ”sanningssägare” uppbåda annat än frustration? En frustration som ofta hånas av de som ljuger.

Nu senast är det Jan Guillou som fått smaka osaklighetens kaka. En journalist på Expressen fick ut papper från Säpo som säger att herr Guillou de facto träffat en KGB-agent. I samma papper nämns också att Säpo undersökt och avskrivit frågan ett flertal gånger, eftersom det var så tydligt att det inte rörde sig om spioneri, utan var verket av en ung, något naiv, journalist. Det är en ickenyhet, men tack vare att Bonniertidningarna så unisont attackerat Guillou kunde man på något sätt bortse från att all fakta visade på att Säpo dragit riktiga slutsatser redan på 60-talet.

För denna lögn och för det ickejobbet prisas alltså artikelförfattaren, för grävande journalistik.

I sverige sparas det in på de flesta tidningar just nu, det som får stryka på foten är kulturredaktionerna, de som bevakar det kulturella klimatet i landet och som på ett talande sätt kan visa oss samhället så som det ser ut.

Vad sådana besparingar kan vi se resultatet av i USA.




I mästerverket till tv-serie The Wire, knyter seriens skapare, då de avslutar säsong fem, ihop säcken på ett sätt man inte ens förväntade sig. The Wires styrka var alltid dess realistiska ådra. Men den var obekväm, det var inte våld eller action i alla avsnitt, knappt i något, och det var trots allt en tv-serie om poliser, det var snarare dialog, starka karaktärer och just dess realism som var styrkan. Det kändes äkta, av den anledningen att det baserades på mänskliga öden.

Den säck som knöts ihop var i det närmaste majestätisk; sättet många beskrev mästerverket på var i ordalag som: detta är den stora romanen om USA efter elfte september.

Det The Wire gjorde var att visa samhället från botten till toppen och allt där emellan. Medan man fick ta del av de sociala nedskärningar, fick vi även se vad som hände bland de som jobbade med att upprätthålla lagen. En svaghet i underhållningsbranschen är att den ofta bara visar en sida, det blir inte lika bra för handlingen om man skall gå på djupet med alla problem.




The Wire visar hela jävla samhället, på ett lysande sätt. I första säsongen tar vi del av kriminaliteten och de som bekämpar den. Brottssyndikatet och lagväktarna. I andra säsongen visar de något så pass underhållande som det fackliga USA; det är en historia som borde ha berättats tidigare, men här får vi se hur den hederliga arbetaren tvingas in i kriminalitet för överlevnad, och hur den byråkratiska makten bekämpar fackliga aktiviteter.

I tredje säsongen får vi en närmare inblick i hur amerikansk politik fungerar, om hur nedskärningar och kohandel gör så att deras system ruttnar inifrån. Fjärde säsongen visar ungarna som drabbas av det spel som brottsyndikatet och samhället läger sin energi på. Det är en fantastisk skildring som tyvärr blir allt mer aktuell i vårt land: där antalet elever är viktigare än resultatet, där de inskrivna eleverna är värda pengar, men deras utbildning bara handlar om resultat som kan gömma bristerna. Här i Väsby fungerar det nästan likadant: friskolorna låter inte de elever som måste, av okända anledningar, byta till kommunal skola, byta skola före de fått skolpengen. Den kommunala skolan blir utan, men måste utbilda eleven enligt lag.




En parantes kan tyckas, men mönstret talar sitt tydliga språk. Snabba pengar, skit i människan - i detta fallet barnen. Vi har alltså redan importerat det systemet till landet.

Säsong fem visar medias del i det västerländska förfallet, hur tävlingen gör att fakta får stryka på foten för snabba resultat. The Wire, något att älska och ägna kvalitetstid till.

En utsvävning? Nejdå, faktum är att den politik som leder till nedskärningar med ord som: ”gör mer jobb för mindre pengar”, vare sig det handlar om privata entreprenörer eller om statliga verk, leder till en sanningsförvanskning. Då tillexempel en tidning har mindre resurser att jobba med får folk sparken. Men samma artiklar måste skrivas. Alla vet dock att det blir mindre gjort med mindre pengar. Alltså har vi planterat ett frö som handlar om att ta genvägar, oftast genvägar runt sanningen. Den person som skriver artikeln ändå blir belönad med pris (guldspade) eller vad som finns att tillgå.

I USA har det retoriska uttrycket some people say (en artickel om det) nästan helt tagit bort källkritiken. Källhänvisning försvinner och folk samlar på sig fakta från ställen som oemotsagda ståtar med ”sanning”, oftast sponsrade av det företag som hyllas.

Likheterna mellan totalitära stater och den fria marknaden (nyliberalismen/kapitalismen) är slående i fråga om censur.




Mina favoritexempel, exempel som jag ofta återkommer till: Machine Head fick se sin spelning i Anaheim inställd eftersom de som ägde arenan, Disney, inte gillade deras åsikter. Är det någon skillnad på censur som utförs av stater och censur som utförs av kapitalismen? Ett företag som köpte reklam av Fox network såg att deras produkt skulle vara med i en kritisk dokumentär. Eftersom de var en stor inkomstkälla för kanalen, valde det Murdoch-ägda företaget att helt enkelt inte visa inslaget. Trots att produkten visade sig vara cancerframkallande för barn - det var alltså mjölk som serverades på skolor frågan gällde. Se Out-Foxed för närmare granskning.






Nu senast är det filmen ”Bananas” som ställt till med skandal, eftersom företaget Dole valde att stämma filmmakaren. En ny metod. Ogillar man kritik kan man stämma de som ger den.

En metod som näringslivets idkare vurmar för är bonusar, som belönar den som med alla medel kan generera vinst, oavsett om dessa medel är olagliga eller visar sig inte fungera i längden. Vilket sedermera ledde till finanskrisen.

Nu har media också anammat den metoden.

Är någon förvånad över alla lögner?

Var någon förvånad över den debatt som föregick Irakkriget? Kommer ni ihåg BOMBEN som Saddam hade? Lögn.

Reinfeldts jobbsiffror: lögn.

Behöver jag säga mer?

söndag 4 april 2010

Klasskrig

Passa sig.



Jag hittade denna eminenta lilla sak på Upplands Väsbys pendelstation. Klockrent!

lördag 3 april 2010

WibbleGate

Högern påstår att deras skattesäkningar gör att folk kan spara mer. De drar upp ärkeliket Ann Wibbles idiotargument som hånade hela landet under 90-talskrisen. Hon sa att alla svenska medborgare skall ha en årslön på banken. Som om alla svenskar har den möjligheten. Med sänkta inkomster i form av indragna försäkringar, och borttagna möjligheter till sjukförsäkringar.

Föga förvånande är det en folkpartist igen som öppnat sitt matnedkast.

De tänker inte på att alla sänkta skatter kostar i ökade kostnader där skattepengarna tidigare finansierade. De tänker inte på att de kämpar för sänkta inkomster i näringslivets namn. Eller ja, de tänker på det, men de pratar inte om det, av förklariga anledningar. I sann Johan Norberg anda är världen ”rikare”. Vi såg hur mycket sanning det låg i Norbergs lögner, det är samma skit med detta.

Godmorgon påsk Ratt


Så här på morgonen, då jag brukar sitta och surfa lite medan mina tjejer lever om. Den yngre tjatar om att få lyssna på japansk filmmusik, den äldre bara tjatar.

Då brukar jag leta mig till vansinnet som finns i jöjjyboys bloggar (här och här), där hittar jag ofta ett spår som leder mig längre in på dårskapens väg. Idag kände jag för att bjuda på bandet Ratt, en mycket bra grupp som var kända samtidigt som Mötley Crüe, kanske var de störst i sverige på grund av filmmusiken till The golden child. En film som jag gillade hemskt mycket då jag var tonåring. Den kändes som en billig Steven Spielbergfilm.

Vem kan glömma scenen där Eddi skall snurra på bönerullarna för att få prata med överstemunken, eller vad det nu var.

Aja. I drift in and out. Efter ett tag är allt tjat kul. Man inser ju vad otjat innebär.




Och vem vill inte avsluta med lite Lita Ford och Ozzy? En hångellåt från back in tha days.

fredag 2 april 2010

Påsk dårå!


Påsk nu. Judarnas firande av uttåget från Egypten, vårat firande av Jesu död. I sverige hyllar vi häxor, och om man är lite uppmärksam ser man ett par likheter med den amerikanska hysterin kallad Halloween.

Men skit i det, fira: för häxor, läxor och dödliga injektion!

Glad påsk!