lördag 23 januari 2010

Johan Norbergs sanna ansikte

Där jag tycker att man ska ta ansvar över sina handlingar tycker Johan Norberg, idioternas överstepräst, att man ska utnyttja de svagaste människorna; Haiti är ett av världens fattigaste länder. De stora sportmärkena i USA tillverkar sina attiraljer i det landet, med hjälp av underbetalda slavarbetare. Människor tvingas sälja sina barn till de fabriker som tillverkar skiten åt amerikanska barn och de stora sportligorna. Allt för att atleterna som gör reklam åt dessa märken och få hutlösa summor av sponsorerna, och för att ungarna skll kunna köpa billiga basebollar.

Detta tycker Johan Norberg är bra. Förmodligen för att staten inte är inblandad. Han skriker högt så fort en regel eller lag sätter käpparna i hjulen för företagsamheten, oavsett om denna företagsamhet är renodlad slavverksamhet. Hans korkade protest var nu att ett svenskt företag hade, på grund av att mänskliga rättigheter inte efterföljdes, tagit sin produktion från landet.

Hans kommentar: de (haitianerna) fick betala med sina jobb.

Min kommentar: vill du anställa en människa, behandla henne då som en. Ska vinsten komma från de som utför arbetet, de som producerar, skall du fan inte ha ett företag. Jag och Johan Norberg skulle ha en rolig diskussion, men han skulle aldrig våga. Jag skulle äga honom från början till slut, jag ser nämligen igenom hans människosyn, jag ser hans fascism, hans människoförakt.

Snälla herr Norberg, sluta prata.