söndag 30 mars 2008

att skriva om historien

Hur många känner till att sjörövare var socialister som kämpade för bättre levnadsvillkor och utökade demokrati i sitt jobb?

Kan det vara en slump att de har svartmålats av regeringar (den engelska först och främst) och kristendomen?

Den röda tråden genom historien gör sig fortfarande påmind. Men nu skall vi frukta kommunismen över allt annat. De är massmördare, värre än Hitler. Kommunisterna alltså. Svartmålade. Vad var det de ville nu igen? Rättvist fördelade tillgångar (efter behov) och rösträtt åt arbetarna.

Enligt timbro är det ondskan själv. Vilka som är de onda har vi redan fastställt.

Konsten är att inte läsa DN, Expressen, SvD eller någon annan fruktansvärd lögnblaska. Ifrågasätt alltid den rikas agenda; mycket vill alltid ha mera.

söndag 23 mars 2008

Ondska igen.

Om man anser att en människa utan rättigheter skall krypa för de som har makt; om man tycker att det är rätt att en människa, beroende av andra, på grund av fruktansvärda omständligheter, inte skall ha samma rätt till rättvisa, vad styrs man av för idiotiska patos då?


Frågan jag ställer rör en restaurang i Gamla stan i Stockholm. Lilla Karachi. Där en papperslös flykting, från Pakistan har jag för mig, har tvingats jobba utan den ersättning han var berättigad. Skulle lagen ha följts, observera: LAGEN, hade de fått ge honom 80000 kr mer än de gjort.


Fackföreningen Syndikalisterna ställer upp för den som hamnat utanför byråkratin. De, restaurangen, har i den konflikt som uppkommit, erbjudit sig att betala 10000. Givetvis ett hån mot den stackare som tvingats arbeta under slavliknande förhållanden.


Den svenska högerpressen ställer sig, som förväntat, på slavägarens sida. Det är helt rätt att utnyttja människor i nöd och facket skall utplånas. Det är en illa dold andemening. De kallas inte bombhögern för intet.


Min fråga blir: VARFÖR försvarar man de som tar sig sådana friheter mot en människa? Hur kan man rättfärdiga denna totala ondska, detta vidriga beteende?

Ursäkta ungmoderater och ungcenterpartister som uttalar sig om att det är snorungar som försvarar den utsatte, ni anser att den starke har rätten att göra vad de vill mot den svaga. Det är fascismen. Det är ondska och dumheter. Det är så jävla korkat och äckligt att jag spyr.