onsdag 30 maj 2007

Humor

Jag gillar hårdrock.

Jag gillar även att skratta.

Om om man vet lite om bröderna Johansson, tidigare i Yngwiee Malsteen's rising force så blir detta bara hur bra som helst.

Kiik!

http://www.youtube.com/watch?v=iA9RN3wuuBo

lördag 5 maj 2007

En strimma hopp

Hoppet lever. Hur märkligt det än kan låta i tider då krig startar på falska premisser och den folkliga protesten anses vara helt oviktig och nått att ignorera.

I ett avsnitt av tv-serien Vita huset, inför kriget mot Irak, skrek en av skådespelarna att de minsann kommer att tacka USA då de vunnit mot Saddam. ”They will thank us later”, det slutade med att han viskade mening. Hemskt dramatiskt, men det visar om inte annat på vad i alla fall de intellektuella i det västliga landet tror. Nu vet jag att det är en motsägelse; jag betvivlar på att de intellektuella i det landet har så pass höga positioner inom media. Se barra på Chomsky. Han får alltså inte vara med på tv på någon av de stora kanalerna. Med få undantag. Hans åsikter är inte önskavärda.

Nå. Det jag tänker på är främst Chavez, denna lustigkurre som med humor och pengar (från olja) bekämpar den vidriga amerikanska regeringen i sydamerika.

Han har lämnat valutaunionen (IMU) och världsbanken på premisserna att det är ett instrument för imperialismen. Helt sant och riktigt; kravet för att man skall få låna pengar från världsbanken är att man skall sälja ut statliga tillgångar och göra naturtillgångar tillgängliga för exploatering. Helt förkastligt och det leder till större skulder och ökad fattigdom. Dessutom tar han tillbaka landets oljetillgångar från de företag som stulit oljan från Venezuela under lång tid.

Hans motdrag är att starta en liknande bank åt Sydamerika. Men utan de krav som håller på att suga ut länderna ibland annat Afrika och Sydamerika. Klockrent. Det behövs en rättvisare värld och USA är för orättvisor och massmord.

Ja, det är massmord om man vet att antalet döda kommer att bli katastrofalt höga om man förstör möjligheterna till rent vatten och sen förbjuder landet att köpa material att laga det med. Irak, 500 000 döda barn sen gulfkriget till 1995 då USA förbjöd fortsatt räkning. Bland annat.

John Pilger skrev: William Russell, den framstående korrespondenten som rapporterade om de imperialistiska krigens blodbad, kan ha varit den första att använda uttrycket "blod på hans händer" för att beskriva oklanderliga politiker som på tryggt avstånd från händelserna beord-rar massmord på vanliga människor. Enligt min erfarenhet är "blod på hans händer" särskilt tillämpligt på de politiska ledare som saknar personlig erfarenhet av krig, som exempelvis George W Bush, vilken lyckades slippa ifrån militärtjänstgöring under Vietnamkriget, och den förvekligade Tony Blair. De utstrålar den inneboende fegheten hos män som orsakar död och lidande inte med sina egna händer utan genom en orderkedja som bekräftar deras "auktoritet".

Tänkvärt.

Men som sagt, Chavez sprider hopp.

Jag är dock lite ambivalent, om USA går ut ur Irak och inte anfaller Iran kommer de att fokusera på Sydamerika igen. Då kommer Chavez förmodligen att mördas. Så opererar USA i Sydamerika.

tisdag 1 maj 2007

Detta jävla Israel

Ett par saker som får mig att undra över Israel är: igår den 30 april fick vi se på nyheterna hur reaktionerna på deras senaste krig mot Libanon var bland folket; vi fick höra att det var ”ett dålig skött krig” och att ”regeringen borde lämna nycklarna på bordet och avgå”. Vi fick inte höra någonstans att det var dåligt med krig…

Ledaren i landet är misstänkt för brott. Brott som skulle avsätta vilken svensk politiker som helst snabbare än ögat om bara media fick tag på uppgifterna.

Kriget mot Libanon anses som slarvigt - dåligt skött. Ingen reflekterade över att det var olagligt eftersom att Israel och USA styr världens agenda om vad man får och inte får göra i mellanöstern.

De amerikanska klusterbomberna dödade flera hundra oskyldiga och civila. Vars är den internationella kritiken mot det? Vem vågar stå upp mot nutidens folkmord?

Det är kanske inte så konstigt att det smäller självmordsbomber…